Tuesday, January 6, 2009

T - 4: harapkan pagar, pagar aku putih

semalam, dalam jangka 24jam, aku berjaya tido sebanyak 3 jam. tahniah diucapkan pada aku kan ;) . yang tere nya (ceh, mengaku diri tere), walau aku tak cukup tido, aku masih power rangers lagi la. tak ngantuk, tak delirious. aku focus, aku ready, aku set, aku gi dok exam yang sungguh mengagumkan pagi ini.

lepas exam, aku ingat nak le balik membuta jap kan. bukan ngantuk pun, tapi nak juga paksa diri tido. tapi tak sempat la pulak sebab pukul 1400hours, aku ada dental appointment.

kenapa aku kena gi dentist? sebab aku ada fracture kat aku nyer incisor. aku lupa pulak gigi number berapa. macam mana leh fracture, God knows. tau tau aja, gigi aku rasa macam dah pendek sikit. mula2 aku buat bo aja la, but lama2 dia jadi macam sangat sensitive. so tak tahan punya pasal, sett, my personal dentist, baiki la incisor aku tadi.

pernah korang rasa tak apa perasaan orang yang kena Bell's palsy? woh!! tadi aku merasa la juga. mula2 dia letak LA topical, pastu dia administrate infiltration LA. aku ingat kat gusi ngan bibir je rasa numbness tu. sekali tengok, sampai ke hidung belah kiri la rasa numb. aku pegang2 hidung aku, tak rasa apa pun. aku gerak2 bibir aku, takleh nak gerak. the feeling was really 'weird'.

then, tengah2 sett gerudi ke polish ke apa ke incisor aku tu, aku boleh tertido la pulak. bukan lama pun ada la terlelap barang seminit. then, korang tau la kan, masa tengah awang2 terlelap tu, your body sort of go into a jerk. bila dah jerking tu, kau akan terjaga kan. that was what happened. then sett terkejut: "are you ok? do you feel pain?"

sian dia, dia ingat dia buat aku sakit. padahal aku terlelap. adoiyayy... kang aku cakap aku tetido, mau kena gelak sakan ni. hehehe....

lepas balik dari dental appointment tu, aku tunggu pulak nak gi klass. tak tau pulak aku kena duduk ujian lagi hari ni. haishh... macam tak sudah2, pagi exam, tengah hari kena uji tahan sakit, petang kena ujian lagi. malam kang, tak tau apa lak benda nak diuji lagi pada aku ni. nasib la ujian petang tadi aku pass. serious tak ready. pergi klass terus kena uji. aku buat je la.

tapi bak kata orang: hidup ini penuh dengan ujian . for me today, memang literally la.

by the way, you all suka tak gigi baru fixed aku tu? yang mana satu? teka arr... kalau tak dapat nak teka, mmg sett tu tere arr kan.

4 comments:

ZuLis said...

maybe dis was d professional treatment u need...for ur insomnia...:P

redSeptember said...

i doubt that la. terlelap kejap sangat. seminit mana cukup heheh

alhaqimi said...

chantek gigi.. ape rahsia huh??

redSeptember said...

thanx haqimi. biarlah rahsia... :P

pemberian Allah. alhamdulillah...