Wednesday, September 30, 2009

thank God, craziness is not contagious. neither is stupidity

dah 3 hari aku tak post entry. korang rindu tak kat aku? rindu kannnn??? sila mengaku. kalau tak nak mengaku, sila diam ye.

hari ni bersemangat waja sikit nak letak entry baru sebab macam ada benda yang super kelakar + bangang + tak-tahu-nak-kata-apa telah berlaku. aku di sini setakat nak share je la cerita aku ni ye. sebab aku rasa, kalau orang hati busuk neh kan, pakai perfume satu tangki trailer minyak tu pun, bau busuk tetap menusuk kalbu.

sila bayangkan: kalau korang dah nampak or dah tau yang ada orang lain sekali kat tempat tu, adakah korang akan biarkan benda yang akan menghalang perjalanan orang kedua itu tetap berfungsi? sehingga benda tu menjerit? padahal anda tahu bahawa benda itu akan menjerit jika anda tidak matikan ia secepat mungkin?

situasi:
-orang kedua tak dapat nak meneruskan perjalanan sebab banyak naa pintu dikunci, seperti ada peti emas yang disimpan di tempat itu. padahal takde apa pun.
-orang pertama sudah tau yang orang kedua ada disitu tetapi masih buat bangang dan tidak menghentikan penghalang itu
-bila orang kedua berjaya melepasi halangan tersebut (setelah penghalang itu menjerit), orang kedua meneruskan perjalanan dengan perasaan yang marah. yes, orang kedua mempunyai hak untuk marah, bukan?
-orang pertama pun nak tunjuk marah, apa hal? gila ke apa?

soalan: adakah ini perlakuan
a) busuk hati
b) bangang
c) tak berhati perut
d) gila
e) semua di atas.

jawapan betul akan diberi *hadiah (*T & C apply)

Sunday, September 27, 2009

from me to me


sempena dengan dapat nyer duit raya and duit "ganti" (sila buat2 faham ye) yang terlambat hari itu, aku menghadiahkan diri aku dengan jam tangan ini....

cantik bukan?

bukan TAG HEUER atau GUESS, tetapi....jeng....jeng...jeng... saper yang tere, sila tengok symbol dia ye.

lagi, jam ini sangat best sebab dia tak pakai battery. and dia punya menchanics adalah see through. first time aku nampak jam ni, memang aku dah jatuh cinta, gundah gulana. so, bila masyyuukk je, aku tak fikir 12 kali. aku terus la jumpa towkey kedai dan menjalankan akad jual beli.

aku bercinta dengan jam tangan. apa ke sad case sangat aku neh? huhuhuh

cara-cara memilih tembikai



Step 1: Choose what size melon you want to purchase. There are many different sizes available--some are enormous and oval, some are fatter and oval and some are the size of basketballs. If you don't plan on eating or serving the entire watermelon that same day (and let's face it -- cold watermelon tastes much better than the kind that's been sitting in the sun or in room temperature all day, unless the supermarket is exceptionally cold), you're going to have to refrigerate all or some of it. Take this into account and ensure you will be able to fit it inside your refrigerator.

Step 2: Choose if you want your watermelon to contain pits or seeds. Seedless watermelons are often non-organic, so take that into account if you only eat natural foods. Also, many people swear by pitted watermelons--they claim they are sweeter. Note that many supermarkets will only offer one kind and not specify what types they are in writing. Ask a supermarket worker before buying your melon.

Step 3: Pick up a watermelon that strikes your fancy and rotate it over in your hands. Inspect it for bruises, discolorations, bumps, dirt or whatever else makes it seem undesirable to you. Bumps often indicate the fruit has been dropped on a hard surface, which likely means part of the flesh inside has been affected.

Step 4: Choose a melon that is medium to light green but not yellowing, with several spots of light green on it. Also look for a large yellow-white spot on it.

Step 5: Tap the watermelon lightly several times. It should sound as though your palm is bouncing off the melon. This indicates the fruit is likely fresh and its flesh is very hard, which is how the best melons taste. The surface should not feel soft--you should not be able to mash it. This indicates the melon is overripe--a side effect of too much refrigeration or general bad condition.

adapted from: www.ehow.com




tapi kawan aku ajar, cara nak pilih tembikai yang best adalah jentik tembikai yang tak bersalah tu kemudian dengar bunyi "cekang", iaitu bunyi macam bola sepak yang telah diisi super penuh dengan angin. kalau dapat tembikai bunyi macam tu, silalah beli tanpa ragu2.

lihat tembikai cekang di atas, menarik kan? and memang sedap. jangan harap la nak dapat sejoroi :P

Friday, September 25, 2009

thanks to them but there is still time for those who "forgot" hehehe




REd's 2009 Birthday WishList

-'police line' guitar strap
-a car (i really NEED one to go to work in the hospitals) [lets not talk about this now]
-an all-expense paid adventure trip
-an iguana or boa constrictor as a pet
-anything from here
-cash (nothing less than rm50 ok. yes, i am demanding :P ) [duit raya tak kira!! :) ]
-cool and unique badges/buttons
-diving liscence so that i can go diving with the sharks in Aquaria
-DSLR camera
-ESCADA perfume or The Body Shop's absolute cashmere perfume oil [the DeVil wears perfume pun ok gak ;)]
-guitar capo
-lady's chronograph watch (guess or tag heuer)
-oakley StraightJacket
-PDA Phone (SE Xperia or Blackberry)
-Red Thomas Sabo charm
-sky diving
-sports performance counter watch (the calorie counter thingamajig)
-time well spent with you know who you are


i got 2 pendants that were on my list earlier: the owl (djambu) and the Allah pendant (nana).

although my birthday was really quiet this year due to some circumstances, i got all the best wishes and love from many people and the most important people are always in my heart.....

kenapa kita addicted to mamak food


tengok gambar ni, terliur tak? rasa macam nak drive pergi mamak sekarang tak? atau maybe rasa nak lepak mamak malam2 karang? sure ada perasaan tu kan lepas tengok gambar ni.

pernah tak korang terfikir kenapa kita addicted nak lepak/makan kat mamak? mesti pernah kan? siap dulu ada propa yang mengatakan Rajoo's kat jalan gasing tu, kuah kari dia dijampi serapah la. diletak spender/seluar dalam la nak buat sedap. macam-macam cerita over the internet, cerita dibawa mulut orang tentang kenapa kita suka sangat makan kat mamak.

ada banyak sebab sebenarnya kenapa kita suka makan kat mamak. aku suka makan kat mamak sebab kuah dhal. aku memang kalau boleh makan kuah dhal tu macam soup 3 kali sehari pun aku tak kisah. aku memang suka. and aku suka makan roti naan atau chapati and also tandoori chicken. ni makanan wajib aku bila masa aku lepak kat mamak. korang suka makan apa kat mamak?

lagi sebab kenapa kita selalu nak lepak kat mamak kan is because dia ada banyak variety. bukan aja indian/mamak food. ada tom yam pun, makanan goreng2, ada ice cream, ada makanan melayu, makanan thai, western pun ada kadang2, memang variety dia endless la.

then the fact that, korang takyah nak dress up untuk pergi mamak. i mean, cuba korang tengok kat tempat parking tu. dari kereta yang tak patut ada atas jalan, ke motor, ke basikal, ke mercedes, ke lexus, semua ada. and bila masuk mamak, tengok macam2 jenis pangkat orang ada. tapi semua makan ngan harmony. takde la kena wait for table ke apa ke. kau nak pakai kain pelikat, kain batik pun boleh. restoran up class leh ke macam ni? mana leh kan....

pastu service takyah nak tunggu berjam2. kat high end restaurant tu, dah la mahal nak mam, pastu nak tunggu satu2 dish tu, boleh kira baik puasa satu hari la. punya la lama. bila tiba makanan tu, seciput je, harap lawa je lebih. sedap pun lebih kurang je kan. kat mamak, tak sampai 7 minit (yes, aku time them), makanan dah sampai. takyah gaduh apa. ada la mahal sikit kan mamak tu, kadang2 sampai tahap tak berpatutan pun harga dia. tapi masih boleh diterima la as compared to segelas kecil teh tarik yang berharga rm7.80++ kat tempat high-end kan. dia guna susu lembu kobe ke, daun teh dari puncak himalaya ke? ntah apa2 ntah.

then, restaurant lain, mana ada yang 24jam. mamak je yang 24jam. kau lapar pukul berapa, terus je kat mamak, sure buka punya. choice of food dia maybe berkurangan dari peak hours but still the variety is vast. bagus ke tak?

tapi yang paling utama sebenarnya is actually apa yang diletak dalam masakan derang yang buat kita bebetul addicted to it actually. ada satu jenis spice yang digunakan dalam masakan derang yang buat kita macam agak sleepy lepas makan, then esok tu atau malam tu, kita nak lagi makan kat mamak. especially kalau yang makan nasi kandar. dalam kes aku, kuah dhal atau tandoori chicken tu tak letak spice ni, so aku suka makan items ni bukan sebab effect spice tu but because i am a habitual eater. i can eat the same things over and over sampai aku bosan. so far, aku blom bosan lagi la huhuh....

aku dah tau apa nama spice tu. aku nak cari. tengok ada jual ke tak and aku nak beli. so pas ni, kalau siapa yang makan masakan aku and addicted to my food, korang tau2 la kenapa kan... huhuhh....

p/s: kalau addicted to me pun boleh juga **ahakS!!

Wednesday, September 23, 2009

amaran: gambar ini akan memberi anda mimpi ngeri


kan ke aku dah kasi amaran? nasib hangpa la. saper suruh tengok. malam kang kalau mimpi ngeri, sila jgn nak saman aku ok. aku punya lawyer karpal sellam, sure aku yang menang punya.

anyway, in the name of beauty, habis keras macam cement dah muka aku.

ada nampak macam aku tengah senyum tak? ada kan? tyra banks kata nak jadi model kena pandai "smile with your eyes". kalau kat mata aku ada gigi, mau aku sendiri pun takut nak tengok cermin jadinya. ntah apa la nak senyum pakai mata. Tuhan dah kasi mulut, senyum je la pakai mulut kan.

Tuesday, September 22, 2009

kadang2 aku harap sangat ramadhan sampai setahun tau!

kenapa?

iye la, hari tu masa ramadhan, aku rasa la, rasa je ni, aku tak sukat pun. aku rasa yang aku ada la loose some weight kat rambut aku, kat gigi aku huhuh....

tapi, bila dah raya ni, baru masuk raya ke-3 ok, aku rasa aku dah gain balik weight kat segala tempat yang tak patut!!! huarrrggghhh!!!! X_x

semua sebab makan.

di sini aku nak buat pengakuan:
-aku punya usual diet, terus hancur masa raya sebab apa, sebab aku bukan kat rumah aku sendiri and orang dah pelawa and aku takleh nak tolak sebab aku tak nak orang cakap aku ni mengada atau tak appreciate pelawaan orang. my mum taught me well. aku pandai jaga diri.
-aku terpaksa juga gagahkan diri makan nasi sebab i ran out of excuses not to.
-kuih2 raya yang ada depan mata tu, kalau tak habis satu pinggan, sure diaorang akan duduk sama and make sure habiskan. aku nak kata apa? masuk dalam beg? beg pun aku tak bawa.
-tapi aku tak makan lemang atau ketupat palas. alasan ~>aku tak makan pulut. thank God yang tu boleh diterima akal. huhuhuh.....

tapi yang aku pelik tu, walau derang makan macam mana pun, badan masing2, semua sama ada maintain, atau kurus. tak pulak aku nampak yang gemuk2 kat tempat tu. i think it is all their way of living la kan.

anyway, pas ni, jgn harap aku nak ulang aksi yang sama. serious i am back to my usual diet. huhuhhuh

ma, i AM thinking nak join you all to start balik next week... huhuh... kita buat secara perhubungan jarak jauh ok ;)

p/s: i love you guys and miss you much!!!
pp/s: aku tak regret to stay back and raya kat kedah. it was well worth it. with my family in my heart, my smile never ceased :)

cara-cara berkesan untuk cari gaduh bersama bini hang

My wife was hinting about what she wanted for our upcoming anniversary.

She said, 'I want something shiny that goes from 0 to 150 in about 3 seconds.'

I bought her a weighing scale.

And then the fight started...

*************************************************************************************
When I got home last night, my wife demanded that I take her someplace expensive...

So, I took her to a gas station...

And then the fight started...

*************************************************************************************

My wife and I were sitting at a table at her high school reunion, and
my wife kept staring at a drunken man swigging his drink as he sat
alone at a nearby table.

I asked my wife, 'Do you know him?'

'Yes,' She sighed, 'He's my old boyfriend.

I understand he took to drinking right after we split up those many
years ago, and I hear he hasn't been sober since.'


'My God!' I said to my wife, ’who would think a person could go on
celebrating that long?'

And then the fight started...

*************************************************************************************

I took my wife to a restaurant. The waiter, for some reason, took my
order first.

"I'll have the strip steak, medium rare, please."

He said, "Aren't you worried about the mad cow?"

"Naaah, she can order for herself."

And then the fight started...

*************************************************************************************

A woman is standing & looking in the bedroom mirror.
She is not happy with what she sees and says to her husband,
'I feel horrible; I look old, fat and ugly. I really need you to pay
me a compliment.'

The husband replies, 'Your eyesight's damn near perfect.'

And then the fight started..... .

*************************************************************************************


I asked my wife, "Where do you want to go for our anniversary?"

It warmed my heart to see her face melt in sweet appreciation.
"Somewhere I haven't been in a long time!" She said.

So I suggested, "How about the kitchen?"

And that's when the fight started....

*************************************************************************************

When our lawn mower broke and wouldn't run, my wife kept hinting to
me that I should get it fixed...

But, somehow I always had something else to take care of first:
the truck, the car, e-mail, and fishing, always something more
Important to me.

Finally she thought of a clever way to make her point.

When I arrived home one day, I found her seated in the tall grass,
busily snipping away with a tiny pair of sewing scissors.

I watched silently for a short time and then went into the house.

I was gone only a few minutes. When I came out again I handed her a toothbrush.
'When you finish cutting the grass,' I said, ’you might as well sweep
the driveway.'

And then the fight started

guys if you think heels are sexy....

....see what the ladies are suffering from, just to make you people happy!

Thursday, September 17, 2009

tiap tahun pun sama je. bosan arr... tapi nak pergi juga tengok.



ntah arr. seriously, tiap tahun kan, bazaar2 ramadhan ke, raya ke, jual benda yang sama. takde pun nak up jual benda lain. jual batu nisan ke, jual meja mahjong ke, jual orang ke... jangan marah arr... nanti kena jual :P

tapi tahun ni, yang addition nyer adalah the crocs imis tu. siap ada paul smith imis lagi, don't play2 arr. walaupun la sama je menda yang derang ni jual, tapi mesti nak pergi tengok. ntah la kenapa kan. hehehe it is good though, a great form of exercise, post-buka puasa. ;)

aku cuma beli the perfume oil tu je la. saje nak try. sedap gak bau dia and long lasting. serious!

pandang-pandang, jeling-jeling. serious nak kena tampar ngan aku.

tadi masuk OT, tengok C-sect. before that the anaes doc buat spinal kat patient. yang aku pelik tu, suka na dia tanya "you all ni siapa arr? why are you all here?". eh, bodoh bahalul ke apa. dah seminggu we all posting kat sana, balik2 tanya soalan sama. takkan la EVERYTIME kita masuk OT, nak introduce ourselves. she very well knows that we are posted there and she very well knows that we ARE supposed to be in the OT, not HER OT. lagipun, the OT is catered for the OBGYN doc, not the anes doc. serious gila kuasa. aku diam je. malas nak layan. padahal doc OBGYN sikit pun tak bising. you know why? because the OBGYN doc is dedicated to her work, her patient, not nak tunjuk kuasa.

ntah apa apa ntah.

and then, lepas dah habis op, we all keluar and pergi ke recovery bay. masa on the way tu, aku tgk ramai lak junior tengah bersiap2 nak masuk OT lain. dari jauh, aku dah nampak kelibat musibat. aku buat bodoh je. my friends semua dah: "alia, alia, your godfather".

yes, the one and only mr. pelik.

aku jalan je. pandang dia pun aku tak nak. i mean, i am not in his department kan, buat apa nak kecoh. as i was walking some more....

"alia, he is looking at you"

"biar la dia"

"serious, dia pandang kau tadi"

"ok"

apahal? aku ada hutang dia 20sen ke yang dia nak pandang2 aku? atau nak mencari kesalahan aku yang tak bersalah nih?

kunfayakun....

Wednesday, September 16, 2009

why are you so obsessed with me?



aku tau kau nak sangat aku cakap ngan kau kan? eh... silap. kau NAKKKKK sangat aku mintak something dari kau kan? you want me to beg?

plis....
aku tak hadab ok.

you can keep whatever to yourself. aku sikit pun tak nak.

and yeah, aku takde sebab nak cakap apa2 pun kat kau. so get over it lah ye. you are not that great anyway.

sekian.



p/s:you are so embarassing yorself

Monday, September 14, 2009

textual harassment

i was trying to get some shut eye just now but i couldn't since my phone is always buzzing, indicating that SMSes are coming in. the senders are multiple, not an important fact. but some of the messages that came in, i wasn't aware of, that is a sign that i was in deep sleep phase. untill.....

"touch my body"

mariah was singing to me. the number is unknown (and yes, i still don't know who is this person). i picked up the call and said "hello" for so many times, but on the other end, all i could hear was the sound of the air pump at a petrol station. i killed the call. five minutes later, the same number appeared and i picked it up again and i said "hello" for the umpteenth time. still the other end was silent. and again i killed the call.

"trutt trutt", and SMS came in from that unknown number.

=hi hw r u? ada kt mn?=

my reply: =who is this? if you dun want 2 speak whn u col me, pls dun call.i won't answer until you let me know who u r=

after about 10mins, the unknown number SMSed me again with a very very RUDE and EXPLICIT SMS. i don't even think i should publish it here.

i didn't reply.

15mins later, the number called back. i didn't answer. i was already worried. then, after 20mins from the last unsuccessful call from that number, another SMS came in, in the form of MMS. this time, i am totally SCARED.

this number belongs to a male. he sent me a picture of his anatomy that i don't even want to know about. i was SHOCKED to say the least.

i still kept quiet.

20mins after the ugly truth picture of his really fugly anatomy, he SMSed again:
=kenapa tak balas?=


dabel-yu-ti-eff!!


p/s:should i publish his number here so that you guys can help me find out who this person is?
pp/s:i kept all his SMSes as evidence if i were to lodge a police report. should i?

Sunday, September 13, 2009

Thursday, September 10, 2009

from djambu with....... (you ask him yourself ok)

this is soooooo unexpected. i came out from my room and there it was, on the hall table. i was contemplating and guessing who is it from and what was inside because the delivery was from USA.

but as soon as i ripped the parcel open....

i was smiling from ear to ear, that i almost tore a facial muscle X_x heheheheh



this is the exact item that i wanted from my birthday list.

thanks so much djambu. this is a SURPRISE (and yeah, i love surprises)!!


p/s: sesiapa nak ikut jejak langkah ini, sila la minta address dari saya ye ;)

Wednesday, September 9, 2009

Mika Hakkinen, sila beri laluan!



bestnyer!!! my first real ambulance call. dari hosp ke mahkamah in 7 mins flat!! nak termakan lantai van aku tadi dalam perjalanan tu. punya la laju and jerky brakes!! dengan bunyi siren nyer and all. sangat cool ok!!

bila turun kat scene, orang2 yang ada kat mahkamah pandang out team dengan penuh harapan. gila terasa macam ER, bukan Ampang Medical ye. rasa macam "waaahhh!!" sangat masa turun dari van and terus pergi attend the patient.

sementara MA assess patient, aku cakap sama the next of kin. tanya pasal any meds that patient is currently on, any comorbidities. bila derang angkat patient masuk van, aku amik the "life bag" and joined them. on the way to hosp, aku fill the MA with infos that i obtained and he exchanged his infos with me too.

sampai kat yellow zone, i updated the docs about the patient, while the attending MA, ntah ke mana. baru nak borak ngan dia pasal jam... huhuhh....

set line, set drip, push some drugs and then let patient rest. 10mins after that, i went to check on her and reassured her of her situation.

owh sangat best!!!

Tuesday, September 8, 2009

"Kiss"




"When you kiss me
Without uttering a single word
You speak to my soul"

nuzul Qur'an


saje je nak share gambar2 ni. malam tu lepas dah selesai semua, kami sekumpulan kecil bakal2 doctor ni pun, pergi la melawat keluarga2 angkat. mana tau, sambil2 tu kami pun menyuruh mereka segera ke hospital because of the incidental findings that we saw while we were visiting.

malam tu selepas berapa lama, aku tengok bintang2 yang berkelipan. omg, i wish i could share that beautiful sight with someone....

kawan2 yang lain tanya, aku ni kenapa excited sangat tgk bintang, apa, aku tak pernah tengok bintang ke? bukan macam tu la. aku bukan hanya tgk bintang, aku tengok the constellations as well, which each tell a story. and of course aku melihat kebesaran Tuhan, dan aku bersyukur that aku masih dapat menikmatinya.

alhamdulillah....

apa, coli dah murah sangat ke sekarang?

masa on the way nak keluar dari semeling, ternampak this very disturbing sight:

kalau tak perasan, itu adalah sepasang coli yang disangkut pada road sign. seriously, dah takde kerja sangat ke manusia zaman sekarang ni? and yang paling tak tahan tu, coli tu terbiar tergantung macam tu sampai dah 2 minggu lebih. gambar ini di amik oleh arul.


the 3 of us (alia, saras, arul) contemplated much and we finally decided to take the bra off the road sign. the thought of it was really executable but the actual execution was no where near easy. tetiba pula jalan yang selalunya lengang, menjadi busy. tengok arr, we waited by the road side for a good 5 mins just so that we can go and take that thing off.


bra itu diletak di dalam plastic bag and kemudian di buang.


p/s: nanti orang raya, shopping baju raya. tuan punya bra tu, terpaksa shopping coli la plak. kesian....kesian....

this is just rude and super stupid. apa la yang nak dikagumkan sangat dengan sepasang coli.

Monday, September 7, 2009

"This is love"





i know it is not that great, but i am a noob. so, gimme some credit eh? like my artwork? ;)


p/s: this is what i do when i am bored and want to experiment on my creative side. i'd rather be doing this than bitching about others :)

Sunday, September 6, 2009

mmm.... cakkkk!!

he he he....

jangan pandang lama-lama, takut nanti terbayang saja. takpe, kalau tak nampak di sini, toleh la kanan dan kiri. mana tau, dia ada....

he he he

video


p/s: bajet tere je aku ni. maklum la... bulan puasa :P

Saturday, September 5, 2009

aviatophobia

fact: there are more road crashes as compared to air crashes.

so, no worries eh, to those who have a fear of flying?

but the actual truth is: the possibility of surviving a road crash is higher than the possibility of surviving an air crash.

don't you think?

Friday, September 4, 2009

sila jangan buat buat lupa pulak


..bukan la... bukan pasal cakap macam pirate ke, lanun ke....

tapi

hari jadi saya [oolololololo.... comel kan?]


bai the roti, ini nama saya [jika saya akan pencen sebagai seorang lanun la nanti]


My pirate name is:


Red Anne Rackham



Passion is a big part of your life, which makes sense for a pirate. You have the good fortune of having a good name, since Rackham (pronounced RACKem, not rack-ham) is one of the coolest sounding surnames for a pirate. Arr!

Get your own pirate name from piratequiz.com.
part of the fidius.org network



P/S: dah beli hadiah dah untuk saya? [serious muka tak malu!]

jangan sangkut beg tangan kat kerusi tapi letaklah ia dibawah ketiak, nescaya lebih selamat walaupun lepas tu beg bau hapak.

lokasi: Swensen's Subang Jaya

masa: mana la aku tau. tak tulis pun.

yang terlibat: perempuan pakai baju putih, nampak mulia, tapi perangai macam setan. seorang lelaki yang ber'whiskers' (iewww... spikey!!) yang bajet kurang dari rm10 macho tapi hancur. seorang makcik yang sibuk ligat berpotpet lantas tak perasan yang beg dia dah kena sauk. sure lepas tu meraung bagai punya. bai the roti john bazaar ramadhan kuala nerang berharga rm3 [mahal ok!], makcik tu pakai tudung bling2 ok.



"hai kamera!! aku ingin berkelakuan jahat hari ini"



"cepat yang, cepat! abang dah terkucil dalam seluar ni, takuttttt!!!"


moral: jangan pakai tudung bling2, sebab obstruct pendengaran. eh, silap.... ooopppsss... berhati2 la pada yang suka berbeg tangan ok.

Thursday, September 3, 2009

sayang, jom main buai, jom?

sambil tgk video ni, sila bayangkan lagu ini dinyanyi oleh seorang wanita bersuara merdu dan sangat sangat perlahan....


"buai laju laju
sampai cucur atap
saya budak baru
belajar baca kitab....

buai laju laju
sampai pohon sena
apa dalam baju
sekuntum bunga cina....

buai laju laju
sampai waktu senja
jangan rasa sayu
aku ada disini sahaja.....

he he he he..."



video

Wednesday, September 2, 2009

potong rambut sendiri

tak tahu nak buat style apa.


nasib tak tercucuk mata ngan gunting tu.



sikit je. kang potong banyak2 kang... rupa mawas lak.



takde beza pun kan? ada actually.... fringe dah pendek sikit.... and urmm.... senget.

(Y_Y)

101%

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
12345678 9 x 8 + 9 = 987654321


1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
1234567 89 x 9 +10= 1111111111


9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

Brilliant, isn't it?

And look at this symmetry:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
11111 11 x 1111111 = 1234567654321
111 11111 x 11111111 = 123456787654321
1 111111 x 111111111=123456789 87654321





Now, take a look at this...


From a strictly mathematical viewpoint:

What Equals 100%? What does it mean to
give MORE than 100%?

Ever wonder about those people who say
they are giving more than 100%?

We have all been in situations where
someone wants you to GIVE OVER 100%.

How about ACHIEVING 101%?

What equals 100% in life?

Here's a little mathematical formula
that might help answer these questions:

If :
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S
T U V W X Y Z

Is represented as:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

If:
H- A-R-D-W-O- R- K
8+1+18+4+23+ 15+18+11 = 98%

And:
K -N-O-W-L-E- D-G-E
11+14+15+23 + 12+5+4+7+ 5 = 96%

But:
A -T-T-I-T-U- D-E
1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%

THEN, look how far the love of God
will take you:

L-O-V-E- O-F- G-O-D

12+15+2 2+5+15+ 6+7+15+4 = 101%

Therefor e, one can conclude with
mathematical certainty that:

While Hard Work and Knowledge will get
you close, and Attitude will

get you there, It's the Love of God
that will put you over the top!

aku tau ni bulan puasa.....

tapi sumpah, pukul 5.04pg tadi, aku rasa:

~ada benda merangkak atas kepala dan tengkok aku. bila aku cuba tepis, tak rasa pun benda tu, tapi aku rasa dia bergerak atas kepala dan tengkuk aku.

~ada benda tarik bantal dari bawah kaki aku. yes, bantal aku memang ditarik.

~aku dengar bunyi loceng, macam loceng gelang yang berjalan2 dalam rumah aku.

~bila aku buka mata, aku nampak ada bayang tengah berdiri depan bilik mak aku.


nota: i was awake since 2.30am, and this happened. aku bukan tengah mamai masa tu.

Tuesday, September 1, 2009

not another sad excuse

i just realized something: i am suffering from post traumatic short-term memory loss.

no, i am not joking. i really am, and this is not a sad excuse to get out of things. i thought i was ok, until time and again, i keep on forgetting the immediate things that i wanted to do, or say.

situations:

~the day when the accident occured, leong asked me for my phone number. we were at the scene of the accident. i gave him my number without any hiccups. then, when we were in the police station, someone asked me for my number. i went blank. i looked at leong and i asked him, "leong, apa number saya?". i never forget my number and most of the important numbers are in my head. i can remember my account numbers, phone numbers, birthdates, and so many more. but that day, i lost it.

~i was at home. i went to take my shower. and then i was supposed to take something to put on. it was a routine thing, but i can't remember what was it. i walked around, and then i realized what was it that i forgot.

~i was walking towards the kitchen. i am supposed to take something from my bag. as soon as i turned to take it, i ignored that task and immediately walked back to the kitchen. then when i was in the kitchen, i remembered that i was supposed to do something. but i can't remember what. i paced back and forth around the house and i finally took that item out of my bag.

~i got a msg from kings saying that she wanted to come over. i said ok. and then i fell asleep. when i woke up, i had a faint idea that someone was supposed to come over, but i wasn't sure if it was kings or who until she called and said that she was on the way.

i am scared.

fate

someone from YMP asked me the other day:

"what do you know about fate?"

REd: "it is something that you cannot change"

amin: "so you believe that your fate is written specifically for you?"

REd: "yes"

amin: "but do you think that God is a puppeteer that controls your each and every move?"

REd: "no"


yes, whatever happened, happens, or will happen in our lives are based on fate. we can't change it but we definitely can take it in a better way. yesterday, tomorrow, today; look at the next one and say "life is a learning process. we learn from every single occurance."