Saturday, February 27, 2010

Makcik, Pakcik, & Basikal

video
Apa punya malang la nasib basikal itu ditunggang oleh makcik yang berbadan besar. Makcik tu pun, lain kali agak2 la sket. Patutla tayar basikal pancit!!

Pakcik tu juga yang bijak.....

Wednesday, February 24, 2010

Tempat yang best....

Sangatlah sorry sebab lama tak ada cerita baru. Bukan tak nak tulis but terlalu sibuk with daily activities. Yeah, sekarang as a shadow houseman, we are expected to work round the clock as them and join the club in getting the scolding and the sarcastic remarks from the specialists. Eh, I don't mind really because they are not out to get us but they are there to educate us. Unlike Mr. Pelik, the surgeons here are great and they are really fun people to be with albeit the sarcasm. But hey, sarcasm shows how smart that person is right? Plus, HSB has the best surgical team locally. So what more could I ask for?

About the house here, we got ourselves a double storey semi-D in Taman Golf. If you Foogle this area, you will not find it. Trust me, aku dah cuba. Taman ni sangat old skool OK. It is like as if I am living at the time when Allahyarham P.Ramlee is living. The design, the decor, the whole feel of it is so 1975. But I like it, very much.

So, today was the only day that we got off early. Selama ni memang we won't get out of the hospital any less than 11hours being in there. Our days start at 0630hours and may sometimes last up to 2200hours. That is fairly normal. I wanted to stay over in the hospital until evening today and work in the A&E dept. But my mind wasn't anywhere in the hospital so I decided to go home straight. Baru la hari ni merasa nikmatnya tidur. Dah la pagi tadi bangkit awal. Nasib Arul datang kejut aku. Tak sempat nak carpool so terpaksa drive sendiri =_="

Jadi petang tadi I went exploring on my own. Took a walk to the Taman Jubilee Perak. It is really nice there. I went walking to the goverment housing area and the bungalows there are to die for!! Jogged around the golf course and then joined the aerobics session that was held at the park. It was really fun. I never had this much fun living in Semeling. More over, Taman Golf is a high-end area and the community here seems OK. Masjid pun across the main road je. Kalau bulan puasa nanti senang la kan.

Kedai2 basic kat sini kira walking distance aja from our house. So OK la. The best part is that it is a family area. So tak nampak macam messy sangat la. Landasan keretapi pun dekat belakang rumah je. Jadi lain kali kalau aku terlambat, takyah la aku nak panic kan? Just kejar keretapi from here je. And ada tempat untuk belajar kickboxing lagi. Ma, I nak join boleh?

Sunday, February 21, 2010

Oh Malaysia, kamu sangatlah fashion forward

Aku saje2 je browse through some favorite sites of mine that day and I happened to stop in my tracks at the www.thatshideous.com. Kenapa, kamu tanya? Silalah baca seterusnya....

Di bawah adalah gambar pakaian seragam official pasukan bomba di Malaysia. Lihatlah celoreng-celoreng jingga hitam yang mengingatkan kita kepada ke-gah-han seekor harimau. Mungkin fashion designer untuk pakaian seragam bomba itu mempunyai idea tersebut ketika membuat kerja2 designing untuk abang-abang bomba di Malaysia.

Tapi pada pendapat personal aku la kan, dah la celoreng-celoreng tu berwarna jingga. The last time I checked, aku ingat bahawa kalau ada kebakaran, api yang ligat menjilat benda-benda yang terbakar tu, adalah berwarna jingga. Kalau ada abang bomba masuk untuk menyelamatkan orang atau memadam api, adakah pemerhati lain akan perasan bahawa ada abang bomba dalam scene itu, atau adakah sang api akan menjilat abang bomba itu sekali kerana ia ingat bahawa abang bomba itu adalah gangnya juga? Pelik....





Dan di bawah adalah gambar yang aku dapati dari website yang aku nyatakan tadi. Seluar golf yang digelar "The Tiger pants". Such a loud fashion statement to be worn on the golfing greens. Bukan kah when you play golf, you have to be silent most of the time to concentrate on your ball and swing? Kamu semua pernah tengok kan, ada orang akan angkat sign "SILENCE PLEASE" ketika seseorang tengah memukul bola golf di sebuah golfing tournament? Jadi dengan seluar ini, bolehkah pemain itu masuk pertandingan tersebut?




Bolehkah anda nampak persamaan antara gambar 1 dan gambar 2? Jika tidak, tinggal kurang lebih 40 hari lah tu ye....

Saturday, February 20, 2010

It hurts doesn't it?


So, yeah, I left you already. Left everything behind. All the moments that we had, good or bad, goodbye to them. I forgive and forget. I know revenge is sweet, but I also know that Karma is the ultimate bitch. So, let it be OK. I remember everything. See, that is the problem with me. I just do. Whatever we did together, how much fun we had, how generous you were, how God-damned different you have became, I remember.

So why when I wanted to go away (which was actually what you wanted), it was hard for you to let me go? I mean come on. It is not like I knew you yesterday only. I knew you like the back of my hands, and I definitely can see your feelings from your eyes. Even when I was at verge of putting pedal to the metal, you still called me. I know, I know, you wanted me to teach you something first. But apart from that, it was that lingering feeling that overwhelmed the tension that had built between us, right?

Seriously, I am not the type to hold grudges. Life's too short. I just wanna be happy. So, thanks again, for everything and anything.

So long fare thee well....and I go....

Little Munky

Baby Wayyan,
It makes KakakLin really sad to see that you are in the patient's gown (but admittedly, you do look adorable in that tiny get-up). I really wonder where you caught the germs from and to read your Daddy's tweets on FB that your temperature has shot up to 41c, that really worries me.


The last time KakakLin saw you, you were also sick. Runny nose, high temp, and the works. But still being the Little Munky Man that you are, you didn't let the nasties got the best of you and you remained as active and adorable as you always are.



I hope the doctors can decipher what is causing all these symptoms in you as soon as possible. I can't stand looking at you like that, so tiny, so fragile, and so sick. But don't worry Sayang, I know you are strong and that you will fight the nasties with all you have.

Dear Allah,
Please take away all the nasties from Baby Wayyan and make him a healthy, bouncy, baby boy.

Amin.....


p/s: KakakLin misses you and loves you loads Baby Wayyan...

Thursday, February 18, 2010

Tolong!!! Please..... minta tolong sangat!!

Esok nak pindah rumah. Tapi keadaan bilik masih lagi macam ni hari ni...




Ada sesiapa yang baik hati nak tolong pack kan barang? Aku tak tahu mana nak start pon!!!

Ma!!!

REd the Egyptian?

We were having skills lab just now and there is a new doctor on board the OBGYN team. I can't quite recall his name but I sure do recall what was the first question he asked me when I stepped up the plate to take a try on doing a PAP smear:

"Where are you from?"

"KL. I mean, Malaysia"

See, I get this question all the time that when people ask this, I have to answer that I am from Malaysia, not I am from KL specifically.

"Oh, you look different. Sorry, I didn't mean it in a bad way"

"Oh, no worries, I get that all the time"

"I used to work in Kuwait"

"Do I look like one of them Kuwait girls?"

"No, not really. You come across like an Egyptian."



Yaara Naoom - REd




Miriam George - REd


So, what say you? Do I pass as an Egyptian?

Tuesday, February 16, 2010

Ma, I tak suka handfon I dah!!!

Ma, I tak suka Chokia 93i tu yang you present kan kat i barang 4 tahun lepas tu, yang pada mulanya you beli untuk you tapi you tak reti pakai pastu you kasi kat I tu. Memang masa tu handfon tu is da bomb and I rasa cool sangat dapat handfon gadget macam tu. Tapi sekarang handfon tu dah macam kucing nyanyuk la Ma. Geram betul I nak gunanya. Dah la walaupun I beli battery 2 kali, I ulang suara, DUA KALI, asyik2 battery tu mati je. Berapa kali nak beli battery baru pun tak tahu la. Buat buang duit I je. Pastu kan Ma, handfon tu dah super cacat OK. Lagging macam Yayah masa baru bangun tido. Then, dia punya cover lense dah tercabut, cover output pun dah tercabut. Banyak function dia takleh nak guna sebab dah lagging sangat. Ingat tak masa I hilang semua orang punya fon number tu... haaa.. .tu lagi la sakit hati ok.

Jadi... you faham2 aja la kenapa I tulis blog ni KHAS untuk you :) (muka innocent)



p/s: aku boleh bayangkan muka mak aku jadi macam ni lepas dia baca entry aku neh....

Monday, February 15, 2010

Sunday, February 14, 2010

Seperti beratus-ratus seterika



OK, aku tahu aku ada kutuk jenama produk diatas, beberapa entry yang lepas. Tapi sila lupakan pasal product itu, gambar hanya sekadar di pinggiran.

Hari ni aku ada buat experiment sendiri. Dan, yeah, ia adalah seperti dalam iklan Downy tu pulak.

Siapa biasa pakai softener masa basuh baju? Sila angkat kening.... OK aku tahu Ziana Zain sure guna punya, dan tak lupa juga pada The Rock. So, hari ni laundry day. Aku takde softener. Dan aku kalau cuci towel, aku suka towel aku lembut masa kering tu, bukan crispy macam keropok. So, aku pun melilau la dalam bilik air tu tengok ada apa benda aku boleh jadikan softener. Aku tengok ada hair conditioner, aku pun capai la. And pada bilasan terakhir, aku letak la sikit hair conditioner.

OK, towel aku gebu macam bontot bayi OK. Tak caya? Cuba arr sendiri....

Aku serious neh.

Bersubahatkah aku?

Tadi aku actually witnessed a person mencuri benda. Tapi aku tak buat apa sebab

1- Benda itu hanyalah benda yang trivial (sebatang rokok)
2- Aku tak tahu nak buat apa
3- Aku tak nak kecoh

Soalannya, salah ke aku berbuat begitu?

Saturday, February 13, 2010

Friday, February 12, 2010

Seriously, buat apa tu semua?

Semalam is the first day of pesta pantai kat Tanjung Dawai. Aku tak pernah pergi ke event2 macam ni. So dengan gatal ketiaknya, aku pun mngorak langkah ke Tanjung Dawai untuk merasai suasana pesta pantai tersebut.

Masa aku memula sampai tu, tak banyak orang. Barangkali sebab it is the first day and ramai orang tak tahu or, maybe sebab masa aku datang tu, awal lagi. Malam masih muda la katakan. Aku jalan slowly tengok benda2 yang dijual and gelagat orang-orang di pesta tu, sambil menikmati angin pantai yang menyegarkan. Maklum la. kat sini sekarang musim panas and walaupun dah mandi, basah rambut semua, aku masih boleh berpeluh bagai lepas jogging seround dua.

Benda2 yang dijual kat sana, banyak yang repeat benda2 sama. Ada juga kedai2 yang jual lebih murah dari kedai lain. So kena la pandai cari barang. Ada pakcik tu aku tengok dia jual aiskrim goyang-goyang. OK, bunyi macam pelik kan? Dia buat aiskrim tu tanpa menggunakan eletrik ok. Dia duduk je depan bendalah tu, dia goyang-goyang (bukan dia yang goyang, dia menggoyangkan benda tu la) then, tak sampai 10mins, jadi la ice lollies. Murah pun. 5 kupang aja. Tapi aku tak beli la. Nampak macam tak sedap je.

Then jalan2 lagi. Tetiba ada sesuatu yang caught my attention. I mean, aku dah biasa nampak dah situasi macam ni, tapi aku tak pernah suarakan rasa pelik aku terhadapnya. Sekarang ni, aku ambil peluang untuk kongsi bersama apa aku nampak.

Kalau setakat awek pakai tudung, then pakai ketat2 and then pakai cap-sleeve (yang dah nak hampir sama dengan sleeveless), itu adalah perkara biasa kat Kedah ni. Setakat pakai seluar slim-fit atau seluar carrot and low cut digandingkan dengan tudung bawal, atau tudung Ekin, kadang2 tudung Yuna pun ada juga.... itu adalah norma disini. So, aku malas la nak cakap pasal tu kan. Ada sekali tu, aku nampak ada awek ni, pakai tudung, baju ketat, seluar ketat, and dada lapang....dabel-yu-ti-eff?

OK, OK. Dah tersasar jauh lak ni. Apa yang aku nampak adalah, seorang awek bertudung, rambut panjang. Macam mana aku tahu rambut dia panjang? sebab dia pakai tudung, tapi rambut dia yang panjang tu, dilepaskan di bawah tudung dia. Jadi persoalan aku disini, buat apa pakai tudung pun? I mean, bukan aku nak cakap jangan pakai tudung, tapi kalau nak pakai pun, tutup la rambut tu bebetul at least kan? Ni rambut berjurai2.... macam tak fit the purpose je?

Apa2 pun, sila jangan salah faham. Aku tak kutuk mereka yang bertudung. Malah, Alhamdulillah kalau yang dah bertudung tu. Cuma aku kurang PASti la, orang2 kat sini memang ada sikit pelik kan?

Thursday, February 11, 2010

Fine line

There is definitely a super fine line between being curious and being a busy body. When you are curious, you are actually concerned about something or somebody. But when you are being a busy body, you will actually use the informations that you gather as an advantage to you and as ammunitions to shoot the other person down.

So, Annie, Black Magic Woman, Witch, and the gang.... please... toss off!

Wednesday, February 10, 2010

A piece of my mind

"Vegetarians are afraid to hurt animals but they are definitely not afraid to hurt another man's feelings"



~REd

Tuesday, February 9, 2010

I am expressing myself. So, excuse me.


I just don't know why sometimes, people just can't assume the best of me but the worse. Really, am I that terrible? Am I that damaged? Or is it that I am a target for everything? For their hate, for their anger, or for their lack of faith in their own selves?

Why do they think that when something is amiss, it is me to blame for? When the usual things are not in place, why is me that they ask first? Why not the other person who by the way is also at the same place, at the same time? Is it just because the other person is more "trustworthy" in their eyes, or because they are too "close" they can't blame each other. So, to take the anger away, they blame me? When I wasn't doing anything. Wasn't even moving. Wasn't even there?

And then when I am not there at specific times, they assume that I am out to do bad things. I am forgetting myself, my responsibilities, my life. Why? Am I that? I don't think so.

It hurts me, but no one knows. Does anyone ever ask me my opinion on things that are happening?

I am not what you think I am
I am not your target
I am not your scape goat
I am me.

Shit..... I am just expressing myself.

Monday, February 8, 2010

Maafkan aku

Pagi tadi aku bangun dari sebuah mimpi yang aku tak tahu macam mana nak klasifisikasikan. Hendak dikata mimpi buruk, tetapi occasion itu adalah occasion yang elok2 belaka. Hendak dikata mimpi indah, aku tak tahu kenapa aku begitu takut dan sedih di dalam mimpi itu.

Aku bermimpi bahawa hari itu adalah hari pernikahan aku. Ramai tetamu yang hadir. Dewan telah dihias dengan tema warna kegemaranku, warna hijau merimbun. Orang2 utama dalam family aku pun ada. Sahabat handai yang sudah lama aku tak jumpa, semua berkumpul kembali untuk menyambut hari yang meriah itu. Aku berada di dalam dewan berpakaian kebaya pengantin yang simple berwarna hijau.....

Masa makin berlalu. Sesekali para tetamu memandang ke arah aku, seolah-olah bertanya padaku: "pengantin lelaki mana?". Aku tahu siapa pengantin lelaki itu, cuma aku tak tahu, what have i done? Abah (atok) pun datang ke arah aku dan menyuruh aku call pengantin lelaki dan bertanyakan mengapa ada kelewatan dari pihaknya. Aku hanya mampu melaksanakan permintaan Abah. Tidak beberapa lama kemudian, pengantin lelaki hadir....

Berpakaian kemeja batik berwarna hijau tua dan seluar hitam, pengantin lelaki terus ke arah Abah dan menyalam tangan Abah sambil berkata: "Tok, saya ingin menikahi cucu Tok secara halal dan saya meminta restu Tok". Aku melihat dari jauh. Ternyata semua orang gembira melihat pengantin lelaki masuk kedalam dewan itu. Tiba2, seluruh badan ku kejang. Aku tidak mampu bergerak. Aku mula menangis. Berlinangan air mata aku terkenangkan dirinya. Aku tidak mahu meneruskan hari itu dengan pengantin lelaki.....

Terus aku membuka pintu dewan dan melarikan diri.....

p/s:ada sesiapa pandai terjemah mimpi ini?





Hancur hatiku, mengenang dikau
Menjadi keping-keping, setelah kau pergi
Tinggalkan kasih sayang,
yang pernah singgah, antara kita
Masihkah ada, sayang itu

Memang salahku, yang tak pernah bisa
Meninggalkan dirinya, ‘tuk bersama kamu
Walau ‘tuk t’rus bersama,
‘kan ada hati, yang ‘kan terluka
Dan ku tahu, kau tak mau

Sekali lagi maafkanlah,
karena aku, cinta kau dan dia
Maafkanlah, ku tak bisa,
tinggalkan dirinya

Mungkin tak mungkin, ‘tuk terus bersama
Jalani semua cinta, yang t’lah dijalani
Tapi bila itu yang,
kau pikir yang ter-baik untukmu
Bahagiaku, untuk dirimu

Simpan sisa-sisa, cerita cinta berdua
Walau tak tersisa, cerita cinta berdua

Still I have, in my eyes
Still I have forever

Still love him, in my mind
Still love him forever

Friday, February 5, 2010

Sungai dalam laut


"Dan Dialah yang membiarkan dua laut mengalir (berdampingan) ; yang ini tawar lagi segar dan yang lain masin lagi pahit; dan Dia jadikan antara keduanya dinding dan batas yang menghalangi." (Q.S Al Furqan:53)

Jika Anda termasuk orang yang gemar menonton rancangan TV
`Discovery' pasti kenal Mr.Jacques Yves Costeau, ia seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis. Orang tua yang berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke perbagai dasar samudera di seantero dunia dan membuat filem dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk ditonton di seluruh dunia.

Pada suatu hari ketika sedang melakukan eksplorasi di bawah laut, tiba-tiba ia menemui beberapa kumpulan mata air tawar-segar yang sangat sedap rasanya kerana tidak bercampur/tidak melebur dengan air laut yang masin di sekelilingnya, seolah-olah ada dinding atau membran yang membatasi keduanya.

Fenomena ganjil itu memeningkan Mr. Costeau dan mendorongnya untuk mencari penyebab terpisahnya air tawar dari air masin di tengah-tengah lautan. Ia mulai berfikir, jangan-jangan itu hanya halusinansi atau khalayan sewaktu menyelam. Waktu pun terus berlalu setelah kejadian tersebut, namun ia tak kunjung mendapatkan jawapan yang memuaskan tentang fenomena ganjil tersebut.

Sampai pada suatu hari ia bertemu dengan seorang profesor muslim, kemudian ia pun menceritakan fenomena ganjil itu. Profesor itu teringat pada ayat Al Quran tentang bertemunya dua lautan ( surat Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering diidentikkan dengan Terusan Suez . Ayat itu berbunyi "Marajal bahraini yaltaqiyaan, bainahumaa barzakhun laa yabghiyaan.. ."Artinya: "Dia biarkan dua lautan bertemu, di antara keduanya ada batas yang tidak boleh ditembus." Kemudian dibacakan surat Al Furqan ayat 53 di atas.

Selain itu, dalam beberapa kitab tafsir, ayat tentang bertemunya dua lautan tapi tak bercampur airnya diertikan sebagai lokasi muara sungai, di mana terjadi pertemuan antara air tawar dari sungai dan air masin dari laut. Namun tafsir itu tidak menjelaskan ayat berikutnya dari surat Ar-Rahman ayat 22 yang berbunyi "Yakhruju minhuma lu'lu`u wal marjaan" ertinya "Keluar dari keduanya mutiara dan marjan." Padahal di muara sungai tidak
ditemukan mutiara.

Terpesonalah Mr. Costeau mendengar ayat-ayat Al Qur'an itu, melebihi kekagumannya melihat keajaiban pemandangan yang pernah dilihatnya di lautan yang dalam. Al Qur'an ini mustahil disusun oleh Muhammad yang hidup di abad ke tujuh, suatu zaman saat belum ada peralatan selam yang canggih untuk mencapai lokasi yang jauh terpencil di kedalaman samudera. Benar-benar suatu mukjizat, berita tentang fenomena ganjil 14 abad yang silam
akhirnya terbukti pada abad 20. Mr. Costeau pun berkata bahawa Al Qur'an memang sesungguhnya kitab suci yang berisi firman Allah, yang seluruh kandungannyamutlak benar. Dengan seketika dia pun memeluk Islam.

Allahu Akbar...! Mr. Costeau mendapat hidayah melalui fenomena teknologi kelautan. Maha Benar Allah yang Maha Agung. Shadaqallahu Al `Azhim.Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang dikaratkan oleh air." Bila seorang bertanya, "Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati ini bersih kembali?" Rasulullah s.a.w. bersabda, "Selalulah ingat mati dan membaca Al Quran."

Jika anda seorang penyelam, maka anda harus mengunjungi Cenote Angelita, Mexico. Disana ada sebuah gua. Jika anda menyelam sampai kedalaman 30 meter, airnya air segar (tawar), namun jika anda menyelam sampai kedalaman lebih dari 60 meter, airnya menjadi air asin, lalu anda dapat melihat sebuah "sungai" di dasarnya, lengkap dengan pohon dan daun daunan.





Wednesday, February 3, 2010

From table to head


I caught a picture of this guy while waiting in line to check Amira in at the counter on the day that she was supposed to go back. He is so proud donning the straw hat that I was in awe to see him. Actually that hat-like thing is used as a food cover when food is left on the table in Malay homes. But he took it a distance further and made it into a hat and wore it indoors, no less.

See, he dares to be different.

Being different is very dissimilar to being alone. Many people regard that being different is the cause for us to be alone. Not that true. There are many people that are different in so many ways in this world and definitely they are not alone. They maybe alone in their geographical area, but generally, they are not really alone.

Nobody can truly be alone. We always need someone. Someone to talk to, someone to lean on, someone to catch our fall, someone to do anything with us. We don't need many persons, just another person so that we can reflect on who we really are. My mom always says that in this world, we are alone, and we will die alone. Death is a lonely process but when we die, we do need others to manage our death. And we are still alive, we need to keep good relations with the people most important to us, our family.

Personally, I don't think I can be alone. I may look like a loner, but I definitely need someone to talk to. I have thoughts and I need my thoughts to be heard. Blogging is a fine example of how we can never be alone. We are talking to others thru the WWW. So in essence, no one can actually be alone.

It is OK to be different, but it is not OK to be alone.

Tuesday, February 2, 2010

apa gunanya??


pandanglah, lihatlah....

siap bawa buku nak baca lagi kononya... OMG.... please la

Monday, February 1, 2010

10 minutes too late

Hari ini rumah abah and nenek aku dah jadi macam restoran pun iye juga. Dari pagi sampai ke malam, tak henti2 orang datang. Alhamdulillah.... ada orang datang melawat abah and nenek aku.

Jadi shift pagi and tengah hari, sedara mara belah nenek aku datang. Bila dah petang dalam pukul 4 macam tu, sedara mara belah abah aku pulak sampai. Habis kat Segamat ni tengah summer, buat air teh 'O' tak berapa nak laku sebab panas. Tapi teh 'O' yang Raja Malissa buat, memang laku. Namun begitu, aku dan Malissa terpaksa keluar kejap untuk beli ais dan mineral water untuk cater for orang2 yang minum air sejuk. Lepas aku dah habis goreng karipap and sua kueh2 kat tetamu, aku pun start kereta and pergi ke kedai.

Kedai pilihan kami pada petang itu adalah Daiko sebab kami dah tahu yang kedai tu sah2 ada jual ais. Bila kami masuk, tengok the cashier tengah menangis teresak2 sambil dipujuk kawan, resit2 bersepah atas lantai. Kami sangka dia gaduh dengan bf dia ke apa. So, kami pun buat tak tahu, amik ais, amik air and terus nak bayar. The story that the crying cashier told us, made us shocked in disbelief.

Lebih kurang 10mins sebelum kami sampai, there was a guy clad in sunglasses and helmet, he came in with the pretence of buying a can of drink. But instead, he took out a knife and threatened the cashier and her friend to give him money. One of them ran to the back room and locked herself there. The other ran outside and started screaming for help while the man was busy inside trying to remove the cash register from the counter top. No one from the nearby shops came to their rescue. Instead the man ran away with the cash register and left the 2 ladies trembling and crying in fear.

We were shocked to hear the story.

Kami bayar untuk barang kami. Aku kasi tau kat budak tu suruh dia call owner and then call police, and to lock the door as soon as we leave. Aku pun dah takut. Aku dan Malissa cepat2 lari masuk kereta and made our way home.

OMG.