Wednesday, September 9, 2009

Mika Hakkinen, sila beri laluan!



bestnyer!!! my first real ambulance call. dari hosp ke mahkamah in 7 mins flat!! nak termakan lantai van aku tadi dalam perjalanan tu. punya la laju and jerky brakes!! dengan bunyi siren nyer and all. sangat cool ok!!

bila turun kat scene, orang2 yang ada kat mahkamah pandang out team dengan penuh harapan. gila terasa macam ER, bukan Ampang Medical ye. rasa macam "waaahhh!!" sangat masa turun dari van and terus pergi attend the patient.

sementara MA assess patient, aku cakap sama the next of kin. tanya pasal any meds that patient is currently on, any comorbidities. bila derang angkat patient masuk van, aku amik the "life bag" and joined them. on the way to hosp, aku fill the MA with infos that i obtained and he exchanged his infos with me too.

sampai kat yellow zone, i updated the docs about the patient, while the attending MA, ntah ke mana. baru nak borak ngan dia pasal jam... huhuhh....

set line, set drip, push some drugs and then let patient rest. 10mins after that, i went to check on her and reassured her of her situation.

owh sangat best!!!

4 comments:

Anonymous said...

later he will tell u.."nice watch"..hahaha u know wat i mean. But have to wait until Sat lar...: ))
~ichigo~

Sebumbung Fotografik said...

awak ni doktor ke?

nadia said...

red y u pakai tudung ek kat sana?!

redSeptember said...

@ icihigo: tu la dia nyer :P

@ sebumbung fotografik: blom lagi, sikit je lagi. end of next year, insya'Allah

@ hawtness: sebab kat sini bukan macam kat tempat lain. kena jaga diri sikit. this is to remain anonymous. but because i am the only malay in my batch, that seems rather impossible :P