Thursday, September 17, 2009

pandang-pandang, jeling-jeling. serious nak kena tampar ngan aku.

tadi masuk OT, tengok C-sect. before that the anaes doc buat spinal kat patient. yang aku pelik tu, suka na dia tanya "you all ni siapa arr? why are you all here?". eh, bodoh bahalul ke apa. dah seminggu we all posting kat sana, balik2 tanya soalan sama. takkan la EVERYTIME kita masuk OT, nak introduce ourselves. she very well knows that we are posted there and she very well knows that we ARE supposed to be in the OT, not HER OT. lagipun, the OT is catered for the OBGYN doc, not the anes doc. serious gila kuasa. aku diam je. malas nak layan. padahal doc OBGYN sikit pun tak bising. you know why? because the OBGYN doc is dedicated to her work, her patient, not nak tunjuk kuasa.

ntah apa apa ntah.

and then, lepas dah habis op, we all keluar and pergi ke recovery bay. masa on the way tu, aku tgk ramai lak junior tengah bersiap2 nak masuk OT lain. dari jauh, aku dah nampak kelibat musibat. aku buat bodoh je. my friends semua dah: "alia, alia, your godfather".

yes, the one and only mr. pelik.

aku jalan je. pandang dia pun aku tak nak. i mean, i am not in his department kan, buat apa nak kecoh. as i was walking some more....

"alia, he is looking at you"

"biar la dia"

"serious, dia pandang kau tadi"

"ok"

apahal? aku ada hutang dia 20sen ke yang dia nak pandang2 aku? atau nak mencari kesalahan aku yang tak bersalah nih?

kunfayakun....

10 comments:

AZANI said...

alia..agaknya dia suka kat kau tak...ituyang macam macam peel carik perhatian...

redSeptember said...

owh tidak!!!

djambu puadovich said...

agaknye persona dia cmne?

strong ke x strong?

hehehe

Lang Legar said...

agaknye die nak bekalan stok teh Boh untuk setahun kot haha..

OK seriously, why it seem that he can't get over you..macam selalu aje die mo cari pasal dengan u nie..

alhariesz said...

dia nak penampau sulung kot...ikekekekekekee

guess u need to KNOCK some sense into him lar...i mean, reaaal knocking... hoho

Eid Mubarak alia..

redSeptember said...

@ djambu: dia takde persona. dia ego. that is a huge difference

@ lang: i don't know. i wish he could tell me what the hell is wrong with him.

@ alhariesz: i guess so kan. knock him back to reality. btw, eid mubarak dah nak habis lee... ni eid fitr coming up :P

Anonymous said...

OMG!!!!! you ada masalah mata kot...always think that 'somebody' looking at you!!! euw...

redSeptember said...

susah betul kalau ada orang yang tak faham bahasa ni tau. anonymous, engkau tu dah la penakut, tak guna nama betul. takyah la nak tunjuk kelemahan kau yang lagi satu, iaitu kebodohan.

kau tak baca ke yang bukan aku yang perasan dia pandang aku, tapi kawan2 aku yang perasan?

yang kau sakit hati sangat ngan aku kenapa? kalau ada berani, selesaikan la.

eh, kau kan ke penakut. lupa pulak.

Anonymous said...

ala....you tu asyik2 cakap orang pandang you la, stalker you la, then tulis dalam blog. please la..perasan giler..

redSeptember said...

ano, i punya blog, i punya pasal la kan. you kenapa? kira you ni stalker la juga. reading my blog all this while and then harassment me like this. you tak tau definition of stalker ke apa? if you don't like my blog or if you have a problem with me, please don't read my blog and beranikanlah diri to solve whatever issues that you have with me.

from merriam-webster:
"stalker"
3 : to pursue obsessively and to the point of harassment

from thefreedictionary:
"harassment"
These verbs mean to trouble persistently or incessantly. Harass imply systematic persecution by besieging with repeated annoyances, threats, or demands.

i really hope you find peace in yourself