Sunday, January 18, 2009

boleh ke?

aku bukan la extremist. tapi, kalau boleh avoid, atau ada choice lain, amik la alternative tu. mmg nampak macam takde beza je kalau kita tak guna atau beli barang2 ni. tapi, at least ini cara kita nak tunjuk kat mereka yang kita marah kat apa yang mereka buat sekarang ni kan?

takyah la makan kat McDonald's tu. firstly, it is not healthy. secondly, aku rasa burger abang tepi jalan tu lagi sedap (kalau dah kempunan naa nak makan burger), murah pulak tu. pastu kan ke ada benda lain yang boleh dicekikkan? keropok leko ke, roti john ke, radix fried chicken ke (only in kedah). kalau nak juga tengok the 'golden arches' tu, pergi la makan kat McDollah. korang tak tau kat mana ke? isk...isk...isk.... korang ni tak hap-to-date betul la!! sebenaqnya, REd pun tak tau juga .... T_T

latte? frappucino? mocha grande? bukan...bukan.... ni semua bukan nama ikan laga yang kedai ah liang jual tu. oh no.....ni semua adalah nama products dari Starbucks. korang coffee addicts ke? ala, REd pun. tapi REd takde la craving teruk naa sampai nak kena minum starbucks, jika tak minum boleh kena withdrawal symptoms ke hapa. kan ke ada oldtown kopitiam, ada pappa kopitiam, ada ali cafe, sokong la produk tempatan. infact, REd ada jumpa kopi local ni, jumpa kat sungai petani, gila sedap ok. KOPI CAP KERETAPI. mmg takde tandingan la. Starbucks mmg kalah la. tapi kalau korang nak la juga nama glamer Starbucks tu, ok ok, REd ada alternatif lain ok. nama dia AloqSetaqbaks. sedap woo... kat mana kedainya? kat ujung dunia (sekali lagi, bukan rumah peeps).

mandi bola, tido bola, makan bola, minum....Coca-Cola. aishh... ni kira fizzy pop standard arr. "ko nak minum apa?" jawapannya kalau tak fresh orange (cerita/drama melayu mesti minum air ni punya la), mesti coke. tau dak, coke tu, dia punya tahap corrosive, boleh nipiskan lining dalam perut tu tau. ni aku tak tipu ok. kalau nak juga minum fizzy pop, minum la kickapoo ke, mecca cola ke, tesco cola ke. nak juga ke coke tu? sebab apa? bunyi nama dia sedap naa ke? ok la, ok la, ni cadangan REd:

"mandi bola, tido bola, makan bola, minum AhKoka kola". boleh?


remember: "it is morally right".

4 comments:

alhaqimi said...

btoi2... burger otai ag sedap dr big n nasty mcd tue... bazir ja makan sitew...

kalau leh tukar la minum icy honey green tea.. sdap!! murah ja... buat kat bilik pon leh... nyaman... hahaha..

F.A.Z.R.U.L.L.S said...

Salam Sis..

Kira belasah ja boleh.. janji rock... dan tak beli product yahudi tu kan...

Orait..

Tati Yacob said...

Haha McDollah? Babe where can I find that la? Let me know when you do... hehe

Isn't Tesco pro zionist too? They've got their in house brands which mostly are manufactured in Malaysia, but the profits still go to British Tesco...

redSeptember said...

ya, i saw it in the brochure. but i ain't too sure about the facts of it.

there are researches to be made. and regarding the 3 brands that i have stated, the research was done by one of the dotors from C.O.M.P.L.E.T.E. he had many evidence, therefor i brani nak letak these brands.