Monday, December 1, 2008

van putih

macam biasa la aku nak pergi hospital pagi tadi kan. aku kena la pergi tunggu bus kat tepi jalan tu. dulu, aku akan lalu kat lorong belakang kedai tu sebagai jalan pintas, but now, aku tak lalu situ dah, aku ikut jalan depan kawasan kedai tu. as aku keluar awal kan, mana ada kedai yang buka lagi. mmg kawasan tu senyap la except for the cars yang lalu kat main road tu.

as i was walking to the bus stop, this white van passed. ada dua orang lelaki melayu dalam van tu. dari jauh lagi derang dah nampak aku and start giving me cat calls. aku mmg buat bodo je la. selalunya, mmg takkan ada saper2 pergi kat kawasan depan kedai tu pagi2 macam ni sebab there is absolutely nothing to do there.

tapi, van ni pelik, dia nampak aku jalan kat kawasan kedai tu, dia terus belok masuk sana. nasib masa tu aku dah jalan lepas kawasan kedai tu and i am somewhere where cars tak leh nak lalu. so, aku diri je la sana tunggu bus kan. and this 2 men in the van, boleh berhenti right behind where i was standing and start harassing me. masa derang berhenti tu, aku mmg dah kejung dah, takut la kan. masa aku tunggu tu, ada bangla tgh tunggu bus sama ngan aku.

these 2 men, dari belakang, derang panggil aku "sayang" la, panggil aku "kak" la. and they were talking to me albeit aku tak pandang belakang langsung. satu, sebab aku mmg dah takut dah masa tu. dua, sebab aku tak nak derang ingat aku nak melayan derang. aku ingat bila aku buat bo macam tu, derang akan berambus la kan, but they didn't. they waited there.

sampai bus aku datang, aku jalan la nak naik bus. masa tu, they still keep on calling me. aku tak layan. aku rasa, lepas tu aku pergi baru derang ciao.

aku tak tahu la nak cakap apa. hari tu kancil merah tu, hari ni van putih.

apa2 pun, at least korang tahu la kan.

13 comments:

gadis cntik dari lu said...

u'r so disgusting! yuckkk. euwww... perasan nyer...u think u cntik sgt ke smpi ada dua bijik keta nak folow u?
hahahhahaah....plz....tgk muke kat cermin...cermin kat umh u tu maybe xcukup besar..laki malang mana tu yg panggil u sayang?
hahahaha...so pity dat guy...
1 thing, dlm blog u ni, bnyk btol u kritik n kutuk org..smpi arwah datin sri endon pon u masukkan pic dier..plz lar...bg la contoh org lain..u tu baik sgt ke?
kejap bertudung..kejap xbertudung...igt u je ke belaja medic nak megah2..hahah...rmi je yg belajar medic kat ireland lagi...xberlagak mcm u..meluat tgk blog..muke dah la hodoh...selalu perasan bagos..nak tegur pakaian org lain...c urself 1st ok?...askum

redSeptember said...

amboi, marahnya akak kita ni. takpe, terima kasih la sebab masuk blog saya yang tak seberapa ni.

everyone ada hak nak menyuarakan perasaan dia. jadi, silakan lah.

saya mmg tak bertudung,tapi dekat tempat saya belajar, saya kena la kan. just to clear the curiosity la

oh yeah, nirmala bonat? kenal sangat tu. dia adalah orang yang teraniaya kan? Tuhan makbulkan doa orang yang teraniaya. macam saya sekarang ni, insya'Allah :)

Munira said...

Try take note of license plate numbers next time this happens again. I'm glad nothing happened to you.

I don't know what's her problem (re: the first commenter), but sexual harassments like this cannot be taken lightly, my dear. It's nothing to do with looks or the way you dress... only the ignorant thinks so.

Anonymous said...

haha...mmg bole bebas nak bersuara...
cara lu tulis tu mcm lu bagos...org lain 1st time baca pon meluat..
konon pkai baju yg tak menjolok mata...dat girl i think indians..so lantak la die..aku rase xla menjolok mata pon..ko macam lelaki plak...itupon nak perasan tgk..dari ko ..islam..tindik idong macam keling...ko ganti tempat die lar..pkai baju kat public pon jolok mata...so..jgn nak tegur org kalo diri tuh x btol...pelik2 dalam blog ko ni..hahah...ramai org mengutuk..dlm blog ko ni..xde apa yg mmbina pon..hahha....kawan2 aku budak medic yg lain baca pon gelak2...ntah pape..;

redSeptember said...

alhamdulillah, ada juga orang baca blog aku ni. suka hati aku :)

at least aku buat korang gelak kan? :)

erm, tak baik la cakap "keling", tak elok kan. kan ke kita hidup bermasyarakat, tak bleh la nak racist kan.

ish, aku tak pernah kata aku perfect ke apa maa... aku cuma nak adil aja.

baca seblom comment ye ;)

Anonymous said...

adil?
huhu...
so funny ur statement...

miao_jo said...

anonymous,

u r patheticly childish.it reflects perfectly from the way u r commenting :

"org lain 1st time baca pon meluat.."
"tindik idong macam keling..."

sound pretty much that u r a racist too.

"so..jgn nak tegur org kalo diri tuh x btol..."

and, who r u to judge others kalau ko sendiri mengutuk org? maybe u shud keep this at the back of ur head :

"plz....tgk muke kat cermin...cermin kat umh u tu maybe xcukup besar."

get a life. aku kesian kat ko ni~

redSeptember said...

miao,
ko ni lawak la. heheheh

biarkan mereka dengan dunia mereka ;)

Anonymous said...

to miao_jo:

pesal plak ko yg terasa..hahaha. ko mesti sama spesis dgn red kan?! meh
sini aku kutuk ko pulak ;)

miao_jo said...

Hahaha~~go ahead, Anonymous...

biarlah anjing menyalak kat bukit~~

la~~~ ls~~~~ la~~~~

redSeptember said...

ermm.. terlupa pula REd. ano, regarding your statement:

"ko ..islam..tindik idong macam keling...ko ganti tempat die lar.."

mana awak nampak saya tindik hidung? rasanya takde saya takde letak gambar saya tindik hidung kat blog ni.

orang islam pun ada yang tindik hidung. especially orang india muslim. orang islam egyptian pun ada, certain arab tribes yang islam pun ada juga. jadi, apa kena mengena saya being islam dengan tindik hidung (yang saya masih curious mana awak nampak saya tindik. ada ke?)?

Anonymous said...

sy tak nampak awk disini. sy nampak awk diluar

Anonymous said...

to miao_jo:

terima kasih kerana reply miao_jo! aku tau ko sakit hati. hahahahhaha