Monday, December 1, 2008

sebab nila 6 titik, rosak susu sebelanga (mmg iye pun)

macam bangang ok. aku dah la masa tu tgh clerk patient yang tak reti sangat cakap melayu or english. nak cakap cina, dia reti cakap hokkien aja, aku kalau mandarin, masih boleh nak gagah lagi la kan. tetiba, dalam tengah pusing kepala clerking my patient, datang pulak pseudoclassrep: "come come, get out of the ward now". WTH?!?!

semua yang ada dalam ward tu, bergegas kuar. nak kata ada kebakaran, tak juga sebab staffs HSAH and patients masih lagi bersidai dalam ward tu. bila dah berkumpul kat luar pintu keramat Melur 1, baru la dapat the breakdown of the news yang travel macam open fire tu....



rupa2 nya, HOD paeds dah nak amuk la. dia tu mmg bagus, very dedicated to his work and he is super disciplined. so, of course dia expect STUDENTS macam kami ni ikut disiplin yang sama kan. tapi masalahnya, budak2 ni, bukan boleh berharap. disiplin tu macam susah sangat nak achieve kan.

last friday kan ke kami ada OSCE TRIALs (trials aja). tu pun nak kecoh la macam tgh sit for FINALS pula. pasal OSCE tu, ada la spesis2 yang tak datang, kononnya nak study sampai bengkak mata. and bukan 1, 2 yang tak mai, ENAM sekaligus yang tak menghadirkan diri. apa lagi, bengang la HOD tu. and today plak, mood dia mmg dah out. pastu ada pulak student yang susah sangat nak sampai awal walaupun derang ada kenderaan sendiri. aku yang naik bus, kena harass pepagi ni pun boleh sampai awal. how la lidat?


ni la dia ENAM manusia yang tak datang tu. nak ku cekik, aku rasa aku tak nak masuk jail pasal derang ni. buang karan aja. yang nama kedua tu, mmg kaki ponteng. tapi yang pelik tu, kedatangan dia takde la kosong sangat. apa hal pseudoclassrep? ada scandal ke, atau pilih bulu?



bila dah kena halau, semua berlegar la kat lobby luar ward tu. sok sek sok sek. ada yang baca buku, ada yang gossip, ada yang buat lawak bangang. aku nak membaca, tapi aku tak seronok la nak diri kat sana kan. aku tgk budak2 dah dok atas lantai hosp tu. macam pengemis pun ada juga. i was thinking to myself: "ish, sedangkan patient atau PAP pun tak bersidai tepi corridor macam ni, kita yang professional ni dok pula. malu la macam ni"

aku tak suka buang masa. apa lagi angkat kain jalan arr....



aku gi library, baca pasal hematuria in paeds cases. lagi tenang hidup aku.

seteruk2 aku kena ngan mr.pelik and his cronies dulu, tak pernah lagi satu batch kena halau pasal aku. at least, aku kena, aku sendiri yang tanggung. kira my own responsibility.

ni, pasal 6 ekor, yang lain kena juga. haishh... selfish la kan?

4 comments:

DrsalamBEST said...

wow.

1st time dgr.

cian u guys yg xbersalah

kene halau dgn HOD.

redSeptember said...

nak wat macam mana. dah orang lain selfish sangat kan. sibuk nak "study" before peksa la konon....poyo~~

Anonymous said...

aku kenal org macam ni ....kelas aku pun ada

redSeptember said...

ano,
mungkin aku ngan ko sama klass kott?