Tuesday, November 18, 2008

pakai macam ni?


hari ni dah hari keTIGA, iye, bukan SATU, bukan DUA, dan bukan EMPAT. tapi hari keTIGA berturut-turut aku menurut, bukan makan limau purut, eh,apa aku mengarut ni?? hari ketiga consecutively, aku pakai baju kurung pergi hospital. pagi tadi, aku rushing sikit sebab sampai lambat. aku nampak dr. hariff (pengarah HSAH), tapi aku tak tegur dia cause i was too rushing. tapi dari ekor mata, aku tau dia tengok aku pakai baju kurung. aku rasa macam happy giler.

pastu, mula la sok sek sok sek dalam kelas aku: "eh, kenapa you pakai baju kurung aja arr these days?"

jawapan aku: "because i am already up to my neck with these people"

reaksi depa: "owh...."


ok, ni bukan apa la kan, aku saja je nak minta pendapat korang la. kalau pakai gaya macam ni boleh ke? ngan rambut yang tak ikat kemas and all? sebab budak ni pernah kena tegur sekali la dengan mr. pelik tu. SEKALI je. tapi sekarang ni, pakai skirt kaler mana fancy2 pun takpe. sebab apa? sebab budak ni bukan aku. kalau aku pakai macam ni, dah tentu kena halau punya.



takpe la. cuba try aku pakai lagu ni. ntah ntah boleh masuk dok atas riba mr. pelik terus kott? haishh... tak ndak la. selisih malaikat 44. sanggup aku duduk atas kulit durian!!!

mr. pelik, aku harap hidup kau aman la kan. sebab tengok keadaan sekarang, kau ni macam psycho aja. as they say la, specialist kat alor star pun gelak kat ko. takyah nak kata la, ko nyer senior specialist pun gelak kat belakang ko. ko aja yang tak tahu. sebab apa ko tak tahu? sebab ko ni ingat dunia ni kau yang punya. berlagak sangat!

6 comments:

aminashaari.com said...

Kau pakai jubah je la...

djambu puadovich said...

haha. Red mengetik gambar guna kamera henfon alas dgn notepad. kunun2 discreet mcm james bond! haha :P

Anonymous said...

aku masih ingat jumpa patient di SP, diagnosisnya adhesion colic.

sebulan lepas tu, i jumpa dia di alor setar, diagnosis....colon carcinoma.

teaching dia ok, tapi kekadang dia memang melampau.

aku harap satu hari dia terserempak dengan Dr. Manishekar, (the only hepato-biliary surgeon in govt. hosp.) from Alor Setar.

sebab manisehkar mcm Dr. House, always tells everybody why they are an imbecile.

redSeptember said...

ano,
so, you are saying that mr. pelik ni buat dx ikut suka hati nenek moyang dia aja la? dia ingat dia betul la tu?

hari tu, my colleagues masuk OT ngan dia. derang ngadu that mr. pelik takleh nak differentiate between small intestine ngan large intestine. biaq betui!!!

djambu,
eh, tak tahu ke REd ni dah kena audition untuk bond "kantoi of ikan bilis"? sequel pada "quantum of solace"? kekekek

pott,
aku mmg ye nak pakai jubah dah ni. ada inclination dah. gila tension.

djambu puadovich said...

sy hrp jln ceritanye ialah james bond menyelamatkan bond girl/REd dr evil villain/mr. pelik. hahaha

redSeptember said...

kalau james bond tu adalah djambu, boleh kott ...:P