Wednesday, November 19, 2008

jolok mata




bukan nak cakap apa la kan, doctor ni, she is a house officer. aku serious tak kisah dia nak pakai macam mana pun, janji tak over the top. semalam aku ada baca criteria pemakaian kat hospital HSAH ni. dia tulis sana, "PAKAIAN WANITA HENDAKLAH BERSESUAIAN, KEMAS, DAN TIDAK MENJOLOK MATA"

hurmmm.... takde pula dia mention, jangan pakai cuodroy, atau seluar fomal yang warna terang, atau seluar yang bercorak. tapi tak kisah la kan, whatever je la.

tapi bab dia tulis "TIDAK MENJOLOK MATA" tu, aku rasa junior house officer ni dah surpass dah part ni. kalau orang kata kat aku, cara dia pakai ni tak menjolok mata, tak tahu la aku nak kata apa kan. ok, she is a bit plump, pakai seluar pun jenis yang melekat kat kulit punya.

yang pelik tu, tak kena apa2 pulak. yang lagi pelik, as a house officer, shouldn't she be much more disciplined by the doctors? tak kena halau lak dia pakai macam ni. tak kena jerit lak dia pakai macam ni.

so, betul ke tak yang mmg derang nak kenakan aku?

12 comments:

uShop said...

wohoo!!
abis terjolok mate Aku 80

patot die kene jadi contoh kat student.
kan cik Red, kan kan!!

/kalo nk main jolok2 mate, jadi dokte ukren.boleh kerje pakai baju dalam n white coat jer~

djambu puadovich said...

xnampak gambar full...so xtau a nk kata terjolok ke x...huhuhu

redSeptember said...

miang la pulak derang ni!!

djambu puadovich said...

*menggaru2

miao_jo said...

is she a she-man??? got misai one~~

redSeptember said...

that is not misai la. that is shadow only ma. she is definitely a SHE. :P

Munira said...

Diorang nak kenakan kau :P

Zazalicious said...

rasanya kan kalau your mr pelik was in our U masa summer, mesti dia tertekan jiwa dan raga..U remembered kan the local students pakai baju mcm nak pegi clubbing je but then they donned the wajibul- white coat to cover. Belom kira lagi dgn dia org punya make-up...he he he...mr pelik tu lulusan al azhar ke?mcm alim tol!

Dragan said...

normal aje....but can dress better...i always see indian male doctors dress very professionally

redSeptember said...

za, i rasa dia mati terkejut terus kott. kalau dia jadi doc sana, mampus kosong uni/hosp gara2 semua kena halau.

atau maybe dia tak kisah pun, so long that those people aren't me kan.

mungkin dulu mr. pelik ni muttawa kott :P

Anonymous said...

red,
1)the tights that ur wearing...i suppose u dont see ur back side....has an inprint of ur panties.....brand tak taulah kalau pakai g-string kan. but not to comment bad about u...its ur damn wish to wear or not wear ur tights like the one for tahichi or ur freaking pantis......plz dont take pplz opportunistic photo.

2)NOW are u trying to justify ur self.

3)I wont dont it but just think lah if someone takes ur pic like that and put blog it how........

4)ISLAM permits ke

redSeptember said...

what tights are you talking about? i don't wear tights to hosp la...

adoiyayy....