Tuesday, February 17, 2009

you are filthy rich

the third day and i am still surviving here, alhamdulillah. bukan la salah tempat ni yang membuatkan aku rasa nak terjun masuk lombong. tapi disebabkan oleh housemate2 yang aku sangka ok, tapi sebenarnya KO. omg!!! where do i begin??

on the way here, aku mengambil kesempatan mengambil tahu hal2 dan kehidupan2 mereka ni. where do there come from, how they actually are, what family background. i mean, i came in late kan and i didn't have the chance to get to know them properly. so now, ada la sikit inkling of who they are.....

dengar cerita, ada anak orang kaya la. bapak ada business besar la. dok kat mansion la. dapat allowance tak ingat la. ada kereta mahal la. macam2 ada. nak compare to me, aku orang2 biasa je. average, that is what i am. so, i assume that anak2 orang kaya yang pakai hebat, image cantik/hensem, barang2 semua designer, akan mempunyai kebersihan yang bagus la. ye la kan, they must be fussy with their cleanliness because they have to have a good up keep to maintain the class kan?

boy, aku sungguh salah.....


tengok ni? nak muntah tak? aku rasa macam nak pengsan. lepas guna meja, takleh nak lap ke? lepas makan, tak boleh nak kemas ke? takkan kat umah tak buat tu semua. takkan sanggup nak hidup macam ni?


siap ada soalan lagi: "here don't have housekeeping arr?" adoiyayy..... bayar setakat baper hinggit je, ko expect housekeeping ke? tolong la!! kalau kau nak housekeeping, ko pergi dok 5-star arr. tapi kalau ada housekeeping macam mana pun, kalau korang ni pengotor, takde beza juga kan? kalau aku tak buang sampah, sampai berlalat, bersemut pun, derang takkan buang. masak kat dapur tu, minyak2 kat sink ke, sampah kat sink ke, tak reti nak buang. pinggan mangkuk main letak macam tu je. tak reti nak susun ke?

ieee geli aku....

lantai dapur tu dah melekit and banjir, takde saper kisah nak bersihkan. aku lepas mandi pagi tadi, aku la tukang bersihkan. padahal aku tak guna sangat pun dapur tu. periuk nasi yang dah berkerak yang derang guna, tak reti nak rendam ke? aku tak makan sekali pun, aku amik, tolong rendamkan. nak sound? dah sound dah. aku siap cakap lagi yang keadaan umah tu mengalahkan umah pendatang haram. semua pun buat don't know je.

ntah arr... dari luaran semua nampak lagi high class dari aku sebab i am very simple. takyah nak makeup ke, takyah nak pakai memahal ke... tapi tgk, pengotor macam apa pun aku takleh nak describe.

tolong la weiii. kata nak jadi doctors. takkan kotor macam ni kott?

YUCK!!!

10 comments:

Mighty Jacksparrow said...

anak orang kaya mesti ada orang gaji. itu pasal hidup mereka macam orang paralyzed yang berak kencing pun kena dibantu. ambil keluar orang gaji dari hidup mereka dan nah! mereka kini bukan lagi anak orang kaya tapi anak orang utan.

fez said...

i second that!

djambu puadovich said...

diorg pandai masak x? hehe

redSeptember said...

ntah. tak makan pun. tapi hari tu ada rasa sket. sedap juga.

Anonymous said...

WOW............ ni tempat tinggal ke, atau tempat yang dah ditingalkan? You solat macam mana? - mama

redSeptember said...

tell me about it ma....

did you get my SMSes?

nak buat macam mana, i solat je kat ceruk mana yang bersih and tak cluttered.

nadia said...

inilah masalah yg akan timbul bila hidup dgn housemate/roommate. tu blum kire lg yg suke kebas/pakai barang org. mmg cibaiii btol! dats y i rela sewa sorang. lantak la mahal janji tak sakit ati.

ni bkn alasan anak org kaya or watsoever tp jawapan yg tepat kat mereka ni ialah PEMALAS!!!!

p/s: org lain pon kaya juga tp xdela penggotor mcm ni..

sorry red mcm emo plak sbab teringat kesah lama and sgt phm dgn prasaan u skang.

nasihat i u blah jela cari umah lain sbab diorg xkan berubah punya. trust me!

looloo said...

eeeii... mcam tu nak jd doktor?
kebersihan tahap eeeuuuuwww....

u better pindah ajek..itz not selfish,but, when it comes to kebersihan,erm...i memang tak leh tolerate larh...sanggup sewa dok umah sensorang...

:)

Lang Legar said...

wtf..this is doctor to be punye perangai ka..
for sure nanti ade yg mess up tgl utensils lam after operation sebab tak pandai kemas barang pas gune..
memang tak gune..
aish emo plak..

redSeptember said...

tgk arrr... korang yang tak tinggal kat sini pun leh rasa emo dia, BAYANGKAN perasaan aku... haissshhh.....

takpe, sabar je. aku ada seminggu je lagi untuk stay ngan derang ni.