Thursday, February 19, 2009

a fishy find

baru aku sampai kat Kuala Nerang hari tu, dalam pukul 10pagi macam tu, aku dapat panggilan dari jo-ee. she sounded distressed about something. she told me that there was a fish lying on the porch, front of the house. aku ingat ikan2 biasa je. i mean, mana la tau, kott2 orang tebuang ke ikan tu kat depan umah. so, i told her to take pictures of the fish and the exact location of where she found it.

and then i came home to see how it looked like. O M G!


From Drop Box

ikan apa ni? it is so HUGE!! aku ingat besar2 ikan selar kuning ke apa. rupanya besar juga! masa aku tgk gambar ni, aku naik takut. rumah kita ni mmg la tak dekat ngan mana2 body of water, let alone do we have a neighbour who has an aquarium. plus, sekarang ni musim kemarau kat sini and everything here is as dry as bone. the drains are only full of dried leaves and stones.

so, where in God's name did it come from?


From Drop Box

serious aku takut tengok ikan ni. ikan jenis apa pun aku tak tahu. but it sure does look evil. aku takut je kalau2 ada orang nak buat2 benda jahat kat kami or kat tuan rumah ni kan. tapi jo-ee dah kasi tau sama tuan rumah la. but he did not say anything. and so far, sejak kejadian tu, nothing bad has happened, alhamdulillah....

we are still worried tho....

macam mana nak handle ni?

7 comments:

nadia said...

"ada orang nak buat2 benda jahat kat kami"

>>> hihi. lawak la u ni.

djambu puadovich said...

ikan jatuh dari langit...

redSeptember said...

serious tak logik k djambu.

djambu puadovich said...

x logik ke?
org zaman kurun ke 16 dulu kata logik. ikut teori 'spontaneous generation'...sebelum penemuan mikroskop...:P

hahaha!

redSeptember said...

adoiyayy.... mana datang la ikan tu dari langit.

theory tu masih di pakai ekk?

gila rrr!!

hehehe

djambu puadovich said...

kat England lagi la x logik...

ada ke diorg kata 'it's raining cats and dogs'...

haha. logik a kat mesia 'raining fishies' kn? kn? kn? ;)

redSeptember said...

itu saying je la....
mana ada hujan kucing ngan anjing. kalau ada, serious banyak kerja untuk SPCA ni...:P