Sunday, February 1, 2009

aku tak tipu, hati aku memang dah kena rembat

disclaimer: entry ni takde kena mengena (or mungkin ada) dengan tajuk tu. saje je nak buat statement propa yang panazz. tapi, ada benarnya actually....;) (ye ke ni? uisshhh propa sungguh)

kelmarin mmg la hari yang best. start agak slow la cause aku dah jadi sloth kat rumah atas sebab kebosanan. jadi, aku angkat kaki (bukan lagu dangdut tu), gi OU. lepak lama gak arr kat OU. survey benda. cari benda. aku balik2 tengok ada iklan yee sang tu. aku mmg nak cuba. and aku teringat lak: kan ke best kalau aku dapat share yee sang tu ngan kawan aku sorang tu. tapi malangnya, dia takde la pulak. haishh... takpe la. lain kali ada lagi kan.

lepas tu, rozel amik aku dalam kul 1815h. nak gi randevous kat umah eliea. meet up sama ain and kings sekali. takde plan apa pun. main calling calling aja. kami nak pergi makan steamboat. lama dah tak hangout ramai2 macam ni. perut aku plak dah lapar tahap budak ghana. masa jalan2 kat OU, aku boleh terlupa pulak aku blom makan. ahh... bagus juga. boleh diet sikit :P.

pelik ke tak pelik. tuan rumah tak sampai lagi sebab dia kuar sama kings. yang sampai dulu kat umah dia, ialah rozel ngan aku. tunggu la dalam kereta, malu nak masuk umah. sementara tunggu, "jom ajak jennah nak?" tanya rozel manja. "ajak arr" jawap aku macho. calling punya calling, casper (bf jennah) lak yang jawap. cerita ceritu ngan dia apa kehalnya kami call, pastu ngan si casper sekali kena ajak.

bila eliea sampai, dok kat umah eliea dulu. tunggu waktu solat. sementara tunggu, boleh nak calling lagi ni. si rozel la, sibuk soh aku ajak khalid. haaa... calling khalid pulak. dia kata tgk arr macam mana. sekali dia pun confirm nak datang. haa... amik kau, dari lima, terus jadi LAPAN ahli parliment malam tu. kami gi makan steamboat. gila best. lama dah tak makan tu. lepak punya la lama. maklum la, semua nak catch up ngan cerita masing-masing kan. lepas makan, 4 balik umah sebab dah kepenatan and ada hal esok nya. 4 lagi, continue merayau, termasuk la aku.

kami gi ke OU (lagi sekali!) nak tengok movie midnite. gila ramai la pulak manusia malam2 hari tu. ok la. eliea sama kings gi beratur beli tiket. aku sama rozel kebosanan. dari jauh aku mengintai, aku nampak tempat karaoke. gila arr... tak pernah dibuat!! aku cadang kat rozel: "jom layan lagu sedas dua sementara tunggu derang". "jom" jawap rozel cool.

boleh?

sempat layan satu lagu. eliea sama kings datang join. lepas lagu kedua, boleh pergi nak tambah lagu ni! siap tukar cubicle lagi sebab orang lain dah book cubicle kami tu. ahhh lantak, janji dapat karaoke. lagu semua kami amik yang rancak (boleh bakar kalori). pitching semua kelaut, tone takyah cakap la, bunyi ringtone monophonic tu lagi sedap dari suara kami. tapi takpe. yang penting we all enjoy. tengah karaoke tu, aku fikir, kalau dia ada mesti fun kan.

serious, lain kali, tak nak plan la. main calling2 aja. last2 everyone enjoyed themselves.

ain, kau jangan jeles arr!! :P

p/s: nnt REd letak gambaq.tgh tunggu from eliea.

2 comments:

nadia said...

arrhh. siapakah orgnya?!

redSeptember said...

orang apa hotness?