Wednesday, February 11, 2009

a public secret date

ingat tak cerita 'seniman bujang lapok'? babak masa sudin dating secretly sama GF dia tu. then tetiba ayu, adik GF sudin, datang kacau and ugut nak buka mulut kat mak kalau derang tak sogok dia 20 sen? mesti ingat kan. ala, tu semua dating zaman dulu, tapi takpe arr. derang pun dah adults kan. they know what they are doing.

hari ni, REd nampak benda yang sama depan mata REd. apa yang disturbingnya ialah: mereka ni bebudak, siap bertudung dan berbaju kurung lagi, yang si perempuan tu.



REd mmg tak tahu pasal couple ni until jo-ee yang kasi tau. she said be careful with my shoes yang letak kat luar sebab ada couple selalu lepak depan rumah tu. ok la, REd ingat lepak sesaje je. she said that budak2 ni dah start macam ni about 2 weeks back, masa dia balik kedah lepas raya cina. sebelum ni mmg takde. and they will be there at the same spot from 1430hours until 1745hours, every single day without fail. biarpun sekarang ni musim panas and the terik matahari mmg la hebatnya, mereka sanggup bersidai kat tepi tembok rumah aunty depan ni. semata2 nak dating. bercinta sakan la nampak gayanya.

jo-ee pernah nampak derang berpeluk, main usap2 belakang, bermanja2 kat tepi tembok tu. derang sangka orang tak nampak kott. ada sekali masa jo-ee nak hantar laundry, dia siap tenung lagi kaple ni but they buat2 bodo and start laughing at each other. tapi bila dah manja sangat tu, and ada kereta atau motor lalu, tau pulak nak pull away from each other. sanggup derang duduk atas jalan tar yang panas tu, just sebab nak dating.

hari ni aku nampak the guy main2 pukul bontot the girl. pegang tangan. jo-ee nampak laki tu kiss pipi budak perempuan tu.peluk belakang. perempuan tu bersidai kat peha laki tu. i was like... whoa! get a room!

bukan nak cakap apa la kan, apa gunanya pakai tudung, baju kurung kalau nak buat gaya ni? buat spoil nama baik orang lain je. kalau kau nak buat macam ni, open arr terus. kan ke takde bezanya? nak ditegur? dah kami pandang derang pun, they buat don't know je, nak tegur macam mana lagi kan? agaknya, orang2 macam ni la yang Mr. Pelik nak kott. pakai sopan gila tapi perangai macam ni. maybe this is the way that people can accept you here, eh?

i wonder apa alasan budak2 ni kasi kat parents derang untuk kuar umah kan? i mean, they barely look 15!

so, apa korang rasa aku patut buat? hari2 tau macam ni.... gila arr...

21 comments:

Murlak_s said...

budak mcm nie, sound je.. cakap, "kalau belum kawin, x payah nak bermanja2 depan umah org.. kencing blum lurus lagi ada hati nak amik anak dara org.."

x pun ugut, "oit, jgn buat maksiat kat sini.. karang aku report parent ko karang!!"

benda nie pd diorang dah biasa.. diorang bukan hidup zaman kita, yang nak jumpa laki pompuan pun segan.. so, better sound, dari trus sakit hati..

SOUND JE BEB.. JGN KASI MUKA.. KARANG, DEPAN UMAH TUE GAK DIA BUANG BAYI.. SAPE SUSAH?

redSeptember said...

omg! murlak! we also thought of the same thing pasal buang bayi tu.

tak kenal pun parents nyer.

rasa macam nak call polis kampung. ok ke?

luq+ said...

biarkanlah diaorg..
hahaha

Anonymous said...

hurm... bebudak yg pakai jek tudung,tapi perangai... x tau nak ckp ar... kesian awek2 yg mmg ternyata muslimah sejati,terpalit lumpur,hanya dgn wujudnye segelintir makhluk spt mereka tu..

ciiss....tembak aje...hahaha...panggil ketua kampong+tok kadi skali..

:)

redSeptember said...

ketua kampung mmg tak kenal. sebab REd dok kat taman.

tapi polis kampung tu tau la.

rasa patut tak call esok?

djambu puadovich said...

panggil je...suh polis bawak mak bapak diorg sekali...

Lang Legar said...

btaw polis kg..
OK gak tue..

redSeptember said...

mmg rasa nak call. tapi rasa macam serba salah pun iye juga. iye la. rasa macam nanti parents derang malu giler kalau cerita ni sampai kat neighbourhood ni kan. tapi kang kalau tak beritahu, takut derang melampau sangat lak nnt kan.

mmg berbelah bagi la.... haishh....

Lang Legar said...

em betul juge..susah gak kan..
memang epidod berbelah ati la nie huhu..

kings said...

haishhh...

menganggu ketenteraman awam betul.
i think the best thing to do is to report it to sumone sebelum benda yg lebih teruk jadi.it's for their own good gak

redSeptember said...

ok korang. i am gonna take your advices. aku akan tunggu hari ni. if they are there, i will call the polis kampung.

i will hapdate la nnt.

Moon said...

SOUND JE
diorang nih cm stupid damn gak arr
gua pun bukan dak baek pon
kapel gak kdg2..
tp dating?
xmungkin..
hoho
ku kegeligeligelian

Murlak_s said...

klu nak baik, just bgtau parent diorang.. suh diorang datang sekian2 masa.. tgj anak diorang sendiri berendek (berfoya2)..

nak ganaz, sound direct jek..

nak call polis? bleh gak.. takut polis x buat apa2 plak.. parah gak..

haa.. aku ada idea.. bakar mercun masa diorang berendek.. baling jek kat depa.. padan muke!!!

farhana said...

wah byk respond this entry!RED plez approach them get away from that place..ni sume lust jek n its habit

redSeptember said...

today takde la pulak derang kat sana. esok mungkin takde juga sebab esok hari jumaat kan. mesti laki tu kena gi solat jumaat.

masalahnya, i don't know budak budak ni punya parents. mana derang stay pun i don't know. but i think sama taman kot, area row belakang. sebab derang datang jalan kaki je.

murlak, REd takde la tak berhati perut nak baling mercun kat derang. they tak kacau me maa. cuma risau je ngan derang punya perbuatan. i mean, they are young kan. sure akan buat kerja bodohnye.

pasal nak tergur direct tu, cuba bayangkan, sedangkan kita lalu sebelah dia pun dia boleh buat bahalol je kat situ. rasa kalau tegur, the guy mesti sound kita balik. tak gitu?

nadia said...

garang betul murlak_s ni ekk. haha.

btw bdak2 ni mmg xde keje la. mati lg baik!

kalau i jd u red i g kat diorg pastu join diorg dating. mesti diorg tsentap punya. kalo laki tu sound u ckp je "i got ur pitcha!" gagaggaga~

depan rumah i pon ada budak2 lpak. bkn dating tapi bakal2 mat rempit. tiap2 mlm tu kalo weekend sampai ke pg.

alhaqimi said...

polis kampung x100 kali!!!

sokong2...

Peeps said...

amboiiiii..awat gatai sangat tu...hahahahaha..

redSeptember said...

murlak_s mmg garang, eh silap, cengih (betul ke penggunaan perkataan ni?). REd pun seram ngan dia ni. serious naa... :P

gatai ada kudis kott, peeps? hehehehe

Murlak_s said...

garang bertempat.. xde hati nak baling mercun? ok.. tapi, tenung ngan tegur direct lain.. tenung, maybe diorang ni bengap tahap dewa, sampai x faham org marah.. better tegur direct..

bagi la muka kat diorang.. karang, sampai masa anak2 kita buat, nak bg muka gak? "ala, biar la budak berchenta.." pastue, bila sampai masa "pak, mak.. saya dah mengandung/ saya dah buat dia mengandung.." ko nak jawab apa? ko nak rewind x bleh beb..

biar dia tahu, kita x suka maksiat depan umah!!

redSeptember said...

baik encik murlak_S.

REd masih seram sama anda.....