Wednesday, April 9, 2008

"I MUST get my daily fix of picking on her", said S/N batuapi.

it was a successful whole day in the ward yesterday as i was not picked on regarding anything that i was wearing, doing, walking, breathing....or LIVING. i wanted to see the number on my "how many days till the next picking session" counter go up to 3 (since i cleared day 1 and 2). but in the end, i have to reset the counter back to 0. today, on the 9th of april 2008, this was what happened:

disclaimer: i am writing what happened in Malay because i think it is far far far more funnier :P


seperti biasa, aku masuk ke ward hari ini dengan memakai baju kurung. tapi, aku malu ingin mengatakan bahawasanya, baju kurung yang aku pakai hari ni, bukanlah milikku (cehh.... macam tajuk lagu la pulak). infact, baju ini adalah milik rakan ku yang berbangsa india. aduiisshhh..... satu penamparan hebat aku terasa menusuk diri ku. apa kes la macam ni kan? aku ni yang sepatutnya ada banyak baju melayu. aiiishhh.... malu malu.... tapi nak buat macam mana? aku ada 3 pasang sahaja baju melayu di sini (sebenarnya aku ada 2 pasang je, yang satu lagi tu, aku me"minjam" mak aku punya). aku punya budget lari bila aku ada 5 hari untuk masuk wad, tapi tak cukup baju kurung. takkan la nak recycle baju sama dalam seminggu kan? nnt tu pun akan jadi satu masalah negara antarabangasa bagi mr. pelik dan S/N batuapi.


balik ke cerita asal (macam mana aku leh cerita kisah sedih baju melayu aku ni? pada sesiapa yang nak belikan aku lagi baju melayu, silakan lah. boleh contact aku utk dapatkan size ye ;)


aku clerk aku punya patient macam biasa la. aku ni tak biasa pakai baju melayu sangat. tambahan pula, kat sini cuaca sangatlah panas walaupun hari2 hujan. aku dah berpeluh2 dah ni. jadi, untuk kurangkan proses respirasi aku, aku pun lipat le lengan kurung tu sehingga ke atas siku. ini juga memudahkan aku untuk periksa patient dan membasuh tangan selepas memeriksa satu patient.

beginilah rupanya setelah aku lipat lengan tangan kurung itu (i just folded the lengan k, not that i walked around nekked or what). mr.pelik tengah buat round sama team dia masa tu. dia takde cakap or comment menda pasal pemakaian aku pada hari ni. sesudah aku clerk patient, aku pun pergi jumpa group mate aku. pada masa yang sama, mr. pelik telah keluar dari ward kerana telah selesai melakukan round.

tetiba, dengan aku tak perasan nya, S/N batuapi datang ke arah ku dan memegang manja tangan ku sambil cuba menurunkan lipatan lengan kurung ku itu. sambil sambil tu, S/N batuapi berkata:

"angkat lengan tinggi dik?" secara sinis

dengan muka yang takde perasaan, aku menjawap:

"panaslah cik"

pada masa yang sama, aku tengah bercakap dengan DD. kami berdiri agak rapat bertentangan each other. kalau orang yang agak normal pemikirannya, dia akan berjalan di belakang conversation itu kan? tapi, dengan muka yang ala2 constipated tu, setelah mendengar jawapan ku yang selamba baba, S/N batuapi melabuhkan dirinya di antara aku dan kawan ku.

aku pun disregard je la apa perangai yang S/N batuapi nak tunjuk.

aku lipat lengan kurung pun nak dijadikan isu. bukannyer aku pakai sleeveless.

haiishhh....

now, my day-counter is 0 (-_-) , if lidis, when la i can break my personal record (actually i have yet to set one).

6 comments:

Yours Truly ... XOXO said...

im wondering where 'this' kinda people come from lah...
so unprofessional..and worst than 'kampung'...!
Lets just boo them ... Pbbthhh!!
;P
Have a nice day!

13may said...

tak paham aku ngan org perangai camtu...hehhe hehhe

Have a nice day!

redSeptember said...

nak comfy sket pun susah.
kalau ketiak dah basah pastu "harum semerbak" nanti...

"eh eh, awak kenapa kenapa ketiak awak bau hapak ni? keluar dari ward saya sekarang!"

(-_-")

djambu puadovich said...

err...ni agak pelik...sbb the other day, ms sy wat elective posting kat hosp bt gajah (perak), pengarah hospital mmg suruh sinsing lengan smpai siku. takut lengan baju jadi fomite utk infection. so sume kakitgn dr nurse smpi doktor kene lengan pendek. even my lab coat which i used here in ukren pun kene komen sbb lgn pjg. in ukren's case, sini sejuk, so normal la lengan pjg.
cik red ni mmg betul dok kat mesia ke ni? hehehe

redSeptember said...

iye djambu, mmg kat malaysia le ni. ntah arr.... S/N batuapi ni la kott bapak segala cross infection yang terjadi kat hosp tu.

gila arr....

Anonymous said...

Ask secure to Our Inoperative Prices at www.Pharmashack.com, The Unrivalled [b][url=http://www.pharmashack.com]Online Apothecary's [/url][/b] To [url=http://www.pharmashack.com]Buy Viagra[/url] Online ! You Can also Interval to Pre-eminent Deals When You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/cialis.html]Buy Cialis[/url] and When You You [url=http://www.pharmashack.com/en/item/levitra.html]Buy Levitra[/url] Online. We Also Be subjected to a Extensive Generic [url=http://www.pharmashack.com/en/item/phentermine.html]Phentermine[/url] On account of Your Meals ! We Agreement up Stylishness accuse [url=http://www.pharmashack.com/en/item/viagra.html]Viagra[/url] and Also [url=http://www.pharmashack.com/en/item/generic_viagra.html]Generic Viagra[/url] !