Tuesday, April 29, 2008

can one arr?

i have no idea if this really works or not. i got it off the e-mail. just wanted to share with you guys. saper yang berani tu, haaa... cuba la ekk.. nnt kasi tau apa cerita.

patut la harga beras melambung tinggi. selain dari menjadi makanan ruji masyarakat serumpun, ia juga digunakan sebagai tempat menyorokkan alat2 elektronik yang canggih dan mahal yang dibeli sebab nak menunjuk pada ahli2 keluarga dan jiran tetangga, yang telah bak kata orang, "masuk air". tapi pada hakikatnya, pada zaman la ni, terminology "masuk air" bermaksud ketandusan kredit pada talipon yang walaupun berjenama blackberry ke, dopod ke, iphone ke menda ke, tapi habuk pun tarak sebab takleh menjalankan tugas primarynya iaitu.... membuat panggilan. nama pun talipon kan? kalau takde credit, baik simpan je dalam beras tu buat tapai.

nanti jangan lupa la keluarkan alat2 canggih ni dari beras ekk. karang nak masak, termasak lak benda2 ni, dah jadi satu hal......

renung renung kan lah

5 comments:

BasH said...

wow canggih beras...leh lak wat soaked2 lak kan...caya lahh..hikhik..

p/s lepas mkn ikan temenung xjadi papa...tp ikan tu nama temenung sbb suka temenung sbb tu masuk pukat..huhuhu

Wirawan Terulung said...

tapai hp?
sedap ke?
muahaha...:p

chopstick said...

kene suwoh mak try nih hehe..

redSeptember said...

nak dengar cerita lawak tak? pagi tadi, red dengar radio kan, coincidentally, derang cakap pasal harga beras yang melonjak tinggi. nak aja red soh derang datang baca blog ni... hehehe

sian kat mak chpstick... tak baik tau :P

djambu puadovich said...

d guy wit his ipod teabag looks pretty damned yakin...
maybe bcoz dia dpt sponsor iopd baru lps tu kot...