Monday, May 4, 2009

titisan air mata langit

kelmarin lepas main musical chair sama student lain untuk berebut comp (yang berfungsi) kat library, aku decided nak pergi bandar jap. aku nak pergi post office sama aku nak cari barang sket. lagipun, aku dah lama tak gi bandar kan.

2-3 kucing berlari hari ni, kat sini kerap hujan. tapi kelamarin, aku bajet tak hujan la sebab malam tu dah hujan satu malam kan. so, aku pun ngan selamba bomba nya, jalan kuar, tunggu bas untuk ke bandar. sampai bandar, aku tawaf la satu CS tu. tgk barang. beli barang yang aku tak berapa perlukan. cari barang yang aku perlukan tapi takde. pergi post office, tutup la pulak. ada dalam 3 jam aku dah ronda, aku nak balik. sekali tengok....berderai hujan kat luar. payung takde la pulak. so, aku pun ronda la cari payung....

aku pun dengan suka hati pergi la cari payung. testing segala payung yang ada. siap singgah lagi kedai2 yang jual barang yang aku tak perlukan tapi aku nak beli sebab apa, sebab dah lama aku tak shopping neh.

"payung takde % ye", cakap cashier tu. eh, aku tak tanya pun ada % ke tak. aku nak payung, bukan nak %. tet...tet...tet... jari2 halus akak cashier tu menekan cashier. "rm45.50". aku pun dengan selamba, buka purse, aku hulur rm50. akak kasi balik rm4.50. "ahhh... takyah plastik arr". aku pun nak guna dah kan?

wah... hepi giler ada payung. dalam hati dah bajet nak gelak kat orang2 yang takde payung yang terpaksa berlindung bawah bumbung sekerat tu. muka bongkak giler sebab ada payung baru dalam tangan. aku pun melangkah maju kehadapan... aku keluar mall...

sekali dah tak hujan daa..... elok cerah jek.... T_T

kunfayakun....

p/s: harga payung tu, bukan harga sebenar. tapi akak cashier tu mmg cakap macam tu.

4 comments:

alhaqimi said...

huhu...

gelakan org lagi...

hasni said...

baru nk tnya
arga payung tu btl ke x
huhu

redSeptember said...

mana ada gelak qimi, baru "budget" je ok...

dah agak mmg akan ditanya punya :P hasni hehehe

apei said...

tak jadi ujan plak!