Monday, May 18, 2009

duty roster

alo!! ingat ni zaman sekolah ke? nak buat roster bersih rumah ni. aku pantang betul la. dulu ok je, ni tetiba nak buat roster lak. kau pehal?

just because kau ada la sekali dua, sapu rumah, mop rumah, ko nak kecoh. budak lain basuh toilet, ada yang bersihkan cobweb, buang sampah umah, sampah KAU, tak pulak kau kecoh? please la. kau buat kerja kau nampak, orang lain buat kerja, kau tak nampak. lagi kau nak kata rumah kotor la apa la. iye la. semua busy sekarang. saper yang free, buat la. tak nak buat, jgn buat. kau tak tahan kotor, kau bersihkan.

aku dengar, ada sekali tu, sampai berbau satu umah sebab sampah tak buang. kau ada kat umah kenapa kau tak buang?

kau ni ok sebenarnya. tapi bila dah kau cadang macam ni, aku rasa kau ni dah mula berkira la pulak.

kau pehal? menopause ke?

please la... takyah la rigid na...

aku bukan tak suka kau, aku tak suka cadangan tak bernas ni ye.

9 comments:

djambu puadovich said...

kokkk korokk kokkkk!!

tu pun duty gak, pagi2.

tp tu duty rooster. bukan duty roster. duty dia kejut org bangun pagi. kui3 :P

@xiM said...

hamboiii marah kat housemate kaaa...

mrblind said...

ni kalau gua bagi housemate lu baca amacam?

hahaha

redSeptember said...

dah agak dah... sure djambu akan buat lawak zaman tok kadok punya.

ye la, takkan nak marah kat posmen kott axim

mrblind, hang nak bagi dia baca, bagi arr... biar dia tau sikit keadaan macam mana.

djambu puadovich said...

wahhh! dah lama dah ek REd idup ni? lawak zmn tok kadok pn igt lg nihh~~

(~~,)'

nadia said...

garang btol red ni. takott la plak i! haha..

djambu mmg suka cari psl!

redSeptember said...

bukan garang la hawtness... i tak suka orang tetiba nak berkira macam ni taww... meluat arr

kalau dia banyak buat kerja takpe..

aiiii djambu...REd tere main time travel neh. tu sebab tau. by the way.... dah pandai buat smiley nampak ???

djambu puadovich said...

hehe...smiley kne rajin reka2. barula bleh ramai org folo~~ :D

ada la pulak org kata kita cari pasal...pasal tu ada merata2. xyah cari la...yg nk kne cari tu 'makan'. kan ke ada masuk tivi, 'jalan2 cari makan'. muekekeke~

Anonymous said...

maaflah terbuat duty ni..
nanti kita buang sampah same same..