Sunday, September 14, 2008

kalau lah.......

.....korang nampak ada seorang lelaki islam sihat walafiat yang tak berpuasa pada bulan ramadhan ni, pastu dengan bangga dan selamba bombanya, makan di khalayak ramai macam cool aja, apa yang akan korang buat?

nak tegur ke tak?

kalau nak tegur, apa yang korang nak cakap kat dia. and kalau dah tegur tu, apa yang korang akan nasihat kat dia supaya dia akan berpuasa pada kemudian harinya?

3 comments:

cik noha said...

klau kita kita xtegur..tp buat2 tgk smpi dia malu sndr..:)

Capt. Azam Ismail said...

Ushar rapat jer...

case study: Kawan saya dimarahi oleh seorang lelaki (mcm polis jer lelaki tu) kerna sedang bersedap-sedapan menghisap rokok di khalayak ramai di bulan poser.
Marah punya marah (sampai kawan tak sempat nak menjawab) member2 kami datang."sorry abg yer, member kami ni orang Iban..." Lelaki itu berlalu pergi.

Integrasi nasional - muka bangsa lain kekadang dah dekat2 muka Melayu dah.

djambu puadovich said...

tgk keadaan aa...kalo adik beradik, xpe a tegur.

kalo org x kenal, repot kat jabatan agama je...

yg penting diri sendiri puasa...