Sunday, June 28, 2009

wahai lelaki, kalau anda diberi pilihan sebigini rupa, biar aku teka, sure kau pilih yang mana buat mata kau kenyang, tapi perut kau lapar kan?

aku baru je terima email ni dari doctor feveret aku, mr. sweetheart. tak sangka la dia ni kaki sempoi juga. ok, mari ke mari minah kumari, kita tengok siapa yang kena apa isi kandungan empat bulan email ini ye.


di sini kita dapat lihat F1 Queens yang mempromosi kereta ferarri serta barangan limited edition dari team ferrari. tapi aku kurang pasti sebenarnya, dia promosi ferrari ke, dia promosi body ke? sebab pada aku, aku tak faham konsep menjatuhkan martabat wanita ni. kena ke pakai skimpy macam ni nak jual benda? apa, tak cukup bagus ke brand FERRARI tu, sampai nak attract customers kena buat macam ni bagai?

pelik arr.


sini pulak kita tengok Lomak Queens yang mempromosi lorry kia. tak tahu la ni gimmick ke, nak buat lawak ke, apa ke. tapi concept dia sama la, nak mempromosi jualan brand Kia. ermm.... tak tahu nak cakap apa la kan. badan tu dah macam tu, sanggup la pulak derang ni diperlakukan begini. kadang2 aku tak tahu what goes on their minds....

adoiyayy.

on the other hand, soalan aku, apa yang menjadi pilihan anda kalau diberi choice antara dua brand di atas?

kalau aku, senang je jawapan nya. aku pasti akan pilih lori pikap KIA tu. dah la murah, boleh pikap berapa punya banyak orang/barang. pakai diesel (murah), silap, minyak cap kapak pun boleh buat bahan api, mana tau. tak le aku berlapar akhir tahun, bila aku habis bayar duit lori tu kan.

soalan sipi lain untuk oh! lelaki: antara F1 Queens VS Lomak Queens, korang prefer yang mana actually? adakah fizikal itu lagi penting dari segala?

tolong la jawap...

10 comments:

Mighty Jacksparrow said...

i hope you will keep you quality writing at par like before. this is not the way one write, and u know it. I do not mean to ridicule you but the quality of past few posts of yours are somehow downing fast.

Let's see. The Ferrari or the Pickup truck.

Economically the pickup truck wins since compression engine delivers more power than spark ignition. Space is an obvious winning aspect.

Quality specs, no doubt the ferrari wins everything. high horsepower, extremely precise mechanics, sleek designs and whatnot overturn the pickup in microseconds. Unless you're in texas, a pickup is never a babe magnet.

moving on to type of vehicles. the ferrari offers a coupe design with rear engine mounting where the pickup truck has the common front mounting engine and somewhat still a coupe.

problem of buying is never a problem. if you have the money for a ferrari, then grab a ferrari. dont buy something out of condemns.

the women did the advertisement because of pop culture. and money. simple as that.

between the babes, well, both require maintenance. one on makeup and accessories when another on food. either way, we men are on the losing side.

pop culture teaches us that slim women are preferred better than the ones with, well, not so slim figures. so if you try to find a man who will answer differently, well based on analytical statistic you will less likely to.

apei said...

kalau team mclearen mercedez model dia mcm mana? lagi cun tak? -lu rembat nama gua letak kat mana?

mrblind said...

ferrari..hahaha..

djambu puadovich said...

djambu akan pilih 'yg buat mata kenyang' untuk bwk pegi dinner [untuk mengenyangkan perut pulak...]

;) pandai x?

hasni said...

hai red
aku stuju jgak
pelikkan
nk jual keta tp guna popuan
eiii
mnympah
mr boikot ferari
haha

Peeps said...

saya tak suka team ferrari. apa tah lagi lori sebegitu. saya suka lori cam bj and the bear tu. lori Mack. fuh. lawa. Ferrari pun tak terror tahun ni. Brawn lagi dasyat.

ngee..

redSeptember said...

@ jek: writing is very subjective, there is no hard and fast rule about it, and you know it. i can't satisfy the everyone, i have to satisfy myself first. thanks for the comment though.

@ apei: hang baca la 2-3 entry lepas.

@ mrblind: sebab brand ke, sebab queens ke?

@ djambu: macam mana kah yang buat mata djambu kenyang?

@ hasni: tu la pasal. kenapa? perempuan tak mampu beli kereta ke? naper laki tak jadi Kings untuk promote kereta tu kan?

@ peeps: kalau dapat Hummer sebiji, tido dalam kereta la ceq jawapnya....

nadia said...

klo ikot bdn for sure la i pilih ferrari red walaupun i kia. haha~

redSeptember said...

eh hawtness.... you jgn bising arr... you HAWT ok!!

djambu puadovich said...

macam team ferarri...