Monday, June 22, 2009

panggilan dari kekasih lama yang masih confuse samada dia sayang ke tidak kekasih terkini dia. tapi dia ada cakap yang dia rindu kat aku.

kalau fon aku bunyi, pastu caller display tulis "Private No." memang aku takyah nak fikir dua kali, mmg sah2 yang call itu adalah Yuki. dah lama dah Yuki tak call, tapi ntah apa angin dia hari ni, dia call aku. aku saspek dia terkena angin El Nino kott. maklum la sekarang ni kan ke ada ura2 yang El Nino nak bertiup lagi.

aku jawap fon macam biasa je. tapi masa tu aku agak tengah rushing sket. so aku cakap kalau dia nak borak, call lain la. aku sangka dia tak nak call. sekali mana tau, dia call aku balik. dan bermulalah perbualan kami.

cerita aku ngan Yuki sangat complicated. tapi, walau macam mana, banyak benda pasal Yuki yang aku ingat. paling tak best sekali, geng yang kami kenal, saling know each other. jadi, kalau aku tak update dia pasal aku, dia akan diupdate oleh orang lain. kadang2 tu, Yuki siap update aku lagi pasal kawan2 yang lama aku tak berkecimpung dengan. yang paling pelik, Yuki ngan aku bukan la sama sekolah, kolej, atau uni. kami kenal secara tak sengaja.

so, tadi Yuki called. dia kata dia rindu kat aku and masih sayang kat aku. dia kata aku macam dah berubah, tak macam dulu. dulu aku agak snobby and ada attitude. but sekarang bila bercakap ngan aku, Yuki cakap aku macam dah lembut and makin tenang. dia dah berapa kali ajak aku keluar, tapi aku tak pernah nak temui permintaan itu.

and everytime Yuki calls, dia akan kasi tau aku status dia sama kekasih terkini dia, iaitu kawan aku juga. mereka ni sangat pelik, kejap break, kejap kaple, kejap break. ntah apa apa ntah. and yang paling takleh terima akal, kawan aku tu tak kasi Yuki berkawan ngan aku, risau yang Yuki ngan aku akan kembali together. alahai.... aku tak terfikir ke arah tu pun.

Yuki masih panggil aku "sayang". but aku panggil dia "dude". apa jadah aku nak panggil dia "sayang" kan? walaupun dah lama kami tak bersama, birthday dia aku masih ingat lagi. and he was like so touched. "because of this la i sayang you, you tau tak?" errrr..... tak.

ntah arr... kadang2 aku kesian kat Yuki pun ada juga because dia mcam stuck in a relationship that he is not sure of. tapi sebelum aku end the call, aku pesan kat dia:

"dude, nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih. so, you decide la"

Yuki nak jumpa aku masa aku balik cuti nnt. tgk arr....

9 comments:

alhariesz said...

if you recalled how's your relationship with him previously ended, you might have all the answer you need....

trust ur instinct... :)

apei said...

ahaaa... makin intresting..

CHEDEM said...

Normal...dah stuck with no decision with current decision nak beralih ketempat yg sedia menerima aduan.But all the best la.

merahitujambu said...

red rasa nk jumpa die ke??

amerbourdon said...

huuhuh...complicated rite..

trust me..perkataan sayang tuh bole ilang dari mulut kite..but..it will not in our heart..rite??

tak banyak..sikit tuh pon masih ada kan..

gudluck lia..

gudluck for me too..

redSeptember said...

@ alhariesz: it ended up because he was too posessive

@ apei: ahaa... bila hang nak kenalkan ceq pada Mr G?

@ chedem: i am like his go-to person. someone that he can talk to about anything.

@ merahitujambu: rasa pedas ada la... huhuhh

@ amerbourdon: orang kata, kalau ikutkan hati, mati. hmmm.... let time tell the story. i am just playing my cards by the moment.

qq said...

play ur cards well...wrong cards make u lose everything.

nadia said...

eh khamis lepas pon i tjumpa ex i & yg paling pelik bole pulak borak baik2 sambil jeling senyum2 each other pdhal mase break dulu perang tak ingat mcm nk bmusuh sampai kiamat!

klo u syg dia layan klo tak suka blah tp klo nak buat spare2 pon ok wat :P

btw nasib baik yuki bkn yuke klo tak i marah u!~

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

believe in your decision!! ^-^