Tuesday, June 16, 2009

dulu dan sekarang

dulu masa aku dengar orang cakap: "makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena", aku rasa geli geleman satu badan. ntah apa apa ntah. poyo. bercinta bagai nak rak la konon. rak buku pun tak sampai tahap tu la.

tapi sekarang lain la pulak.

terkena kat batang hidung sendiri.

baru aku faham apa rasanya makan tak kenyang (kes aku lain, macam takde selera pun iya juga. tapi bila lapar.... bantai!), mandi tak basah (ok kalau nak ikut literally tak la kan. tapi kalau nak ikut perasaan, rasa mcam tak lengkap je kerja aku buat tu), tidur tak lena (iya, mmg serious walau aku penat macam mana, aku tidur tak lena. bukan kerana insomnia, itu adalah issue lain, tapi kerana.....).

seksa arr macam ni....haissshhh....

pernah dengar apa tu Caisson's disease tak? ala, something to do with scuba divers yang dive dalam laut pada kedalaman yang agak dalam (hai, berapa banyak "dalam" daaa), then dia resurface secara mendadak. apa yang dia akan alami adalah what we call Caisson's disease. jadi untuk mengelakkan ini dari berlaku, dia kena sesuaikan pressure dalam badan dia sama pressure luar badan dia secara berperingkat dan slowly untuk kembali ke tahap normal dan seimbang. dalam erti kata lain, dia undergo decompression, slowly la.

ni yang aku tengah lakukan... cuba nak decompress diri sendiri. ntah berapa lama la masa untuk aku nak sesuaikan diri.

sampai jumpa nanti....

8 comments:

djambu puadovich said...

fullemeeekkk!!

caisson's disease wa ckp lu~~

hahah!

redSeptember said...

gila arr pada siapa yang buat REd rasa macam ni.

mmg nak kena.

apei said...

lu takan decompress selagi lu tak kawin. sekian..

djambu puadovich said...

kena apa tu?

kene pukul ke? kene gigit ke? kene cubit ke? hehehe

redSeptember said...

@ apei: ada betulnya apa hang kata tu.

@ djambu: ntah arr... tapi mmg nak kena ar. sebab buat REd kurang macho neh.

merahitujambu said...

napenye??sape yg wat sampai jadi cmtu??

redSeptember said...

@ merahitujambu: soalan anda sangat panazzzz.... :P

[ Goodbye zuLL ] said...

Caisson's disease wa cakap lu