Tuesday, April 21, 2009

lagi-lagi kisah monyet

ermm... sangat best. lepas hampir 7 minggu aku tak balik, akhirnya, menapak ke KL juga aku. yup, 1 week break. tapi break pun macam tak break juga. ada yang dah msn aku, tanya pasal perkara2 berkaitan ngan orthopedic. erkk... aku dah cakap dah, cuti tak cuti, kerja aku tetap berjalan. and then, dapat e-mail, ada paperwork for ortho kena hand in. hahahah.... nasib arr assignment tu aku dah lama siapkan, sebab masa aku bedside exam hari tu, dr. galah dah soh aku buat. so, takde masalah la.

masa2 cuti ni, brush up balik skill main piano. adoiyayy.... serious, baca notes pun aku dah lupa ni. but after a few hours, dah ok balik. ni nak practice balik lagu2 yang aku tere main dulu. tapi la ni, dah karat dah. so, kena take time sket arr...slowly does it, kata orang.

kelmarin, since tak buat apa sangat, i decided to go walking petang tu. ajak yah, dia tak nak lak ikut. fine, so aku gi arr sorang2. sampai2 sana, aku dah nampak kelibat dia, yang aku paling benci, dan aku sangat gerun.... macacque monkeys. omg, walaupun aku baru la nampak seekor yang melintas depan aku, my heart was already palpitating. serious... aku tak tipu. dalam hati, aku dah buat kiraan, aku nak jalan sebelah orang, saper2 je la. at least, kalau monyet tu menggila, aku leh la lari dulu.

mata aku follow je mana monyet tu pergi... sebab aku takut kalau dia bertindak untuk kejar aku (ye, aku mmg phobia). dari jauh aku tengok ada satu family ni tgh melepak, pandangan mereka ke satu arah. and aku wonder la menda apa la yang derang tgk tu kan, sangat khusyuk. monyet yang tadi melintas tu, gerak ke arah mereka. aku pun buat2 muka macho, lalu la kat kawasan tu. aku respect arr kat derang sebab tak takut sama monyet kan. sedang aku lalu tu... aku tgk derang sibuk tergelak... wah, dalam hati kecil aku... sangat happy derang tengok monyet. aku menjeling manja ke arah monyet tu. kepoh arr... nak tgk dia buat apa kan...mana tau dia main guli ke, baling selipar ke, naik unicycle ke...

sekali tgk....



....sangat takde adab.

macam binatang betul!

4 comments:

nadia said...

mmg binatang kott. hehe.

jom main piano sama :)

redSeptember said...

erkk....segan arr i sama you hawtness, you tere, i ni... finger exercise pun tak lepas lagi :P

nadia said...

terer?! i pon kelam kabut maa. haha~

redSeptember said...

ele ellleleleh....

nak cover plak. tau you mmg tere. siap main violin la pa la...