Wednesday, April 22, 2009

antara setan, si mati, dan cinta

hari ni pergi outing ngan yah. sangat tak tahu apa nak buat so, we decided to pergi tgk movie. kami pergi OU (mana lagi la kan?). mula2 pergi kat GSC, new wing. survey la tgk cerita apa ada. kami nak tgk "confessions of a shopaholic (ye, mmg outdated gila...), tapi the show kat GSC starts at 2345hours!! takde kerja nak tunggu macam tu punya lama. kami kat situ pun baru kul 1620hours. so, we walked over to TGV, survey tgk ada cerita apa. sedang yah tgk ada movie apa, aku nyer mata terpaku la pada trailer yang sedang playing. nampak macam gerun....



cerita ni cerita indon. tajuk dia "setan budeg", and "budeg" meaning "pekak" (pada saper yang tak cakap indon la kan). aku tgk trailer ni, aku rasa part yang dia nak kejut mayat kat morgue untuk minta tolong sebab dia tgh takut tu, aku rasa part tu sangat la kelakar, i was laughing like mad. then, yah tgh cakap apa ntah kat aku, pastu dia ciao beli ice cream. so, as i was left alone to decide nak tgk apa, aku baca la synopsis the now showing movies. sambil2 baca tu, aku tahan nak gelak...adoiyayy.... gelak teringat kat trailer hantu pekak ni. but before i burst out laughing and risk people thinking of me as crazy, i walked away. kaki jalan ke mana, mata ke mana, i nearly crashed into yah, yang tgh sibuk makan ice cream. nasib tak langgar. mau nangis guling2 dia kalau ice cream dia jatuh.

but in another note: aku nak tgk movie ni.

lepas much hesitation, we decided to go back to GSC. beli ticket and then tunggu untuk movie start. korang tau kan kat new wing tu ada arcade? aku ni bukan la gamers, but there is this one particular game yang i cannot pass.



omg... game ni la yang buat beg TIMBERLAND limited edition aku, kena curi. dengan duit2 aku, dengan I/C aku sekali kena curi. sebab apa, sebab masa tu, aku terlalu kushuk main game ni kat sunway pyramid, masa aku highschool dulu (aku tak ponteng arr... aku pergi atas pengetahuan mama, tapi kena arrange ngan driver arr, balik lambat sket... hehehe). [kalau la aku punya solat leh kushuk tahap ni, kan ke bermanfaat... adoiyayy]

so, aku main la game ni semalam. yang latest nyer. HOTD 4. korang leh tanya yah arr. i was palpitating. and aku main serious penuh semangat. sampai berpeluh2. and let me tell you, that was a good workout!! hehhe aku pun tak tahu kenapa yang aku berpeluh sangat. habis kuyup baju aku. yah pun tanya "ieee...why are you sweating like this?" ntah, aku pun takde jawapan. but i guess cause aku terlalu teruja kott main game ni. dah la lama tak main kan. some more aku pair sama abang gamers kat situ, nak kena tunjuk skill la sket. yang best tu, lepas first stage, aku dapat "excellent", abang gamers tu dapat "not bad" :8) (djambu, pinjam smiley arr). so, pada saper2 yang berkenaan (djambu puadovich), ada beran ke nak lawan?

lepas main game tu, aku tgk tangan aku menggigil. sekali fikir balik, owh, aku tgh lapar rupanya. aku pun pergi la cari sth to chow. sementara tu, yah main la game2 yang sangat takde adventure. game tinju sama game percussions.

jadi, apa la movie yang kami tgk?



movie ni. ermm.. aku suggest la kan, takyah tgk kat movies arr. lain arr kalau gi sama couple kan, then, ok la. kalau takde movie nak tgk, jgn arr choose ni. dah la lnengthy (2jam 15min), dia nyer storyline takde climax. very plateau-like. aku keep on criticizing the movie ada la. ada arr part2 yang kelakar. tapi tak banyak pun. yang best, ada scarlett johanson. i like her. i don't know what exactly about her that i like, but she's like uma thurman tau. there's sth about them that i can't point out, but i like.

after the movie, we had to rush home. yah had sth to do. tapi sempat arr singgah kat fresh mart, beli bahan sikit nak masak. sebab dah 2 malam aku janji nak masak chinese chicken stew, and malam semalam, i finally made it. chef yah kata sedap... :8) (sekali lagi djambu, pinjam ye). nak tangkap gambar pun tak sempat sebab masing2 dah lapar tahap gaban. habis arr yah makan. well, nak kata apa kan, selain dari asam pedas (kesukaan jo-ee), bubur kacang (kesukaan aku), chinese chicken stew is another one of my specialities. saper nak merasa, meh arr.

sorry aku takde recipe. sebab aku masak ikut cara nenek segamat dan arwah nenek picai aku masak: main campak aja

9 comments:

Lang Legar said...

owh I played Rambo like mad kat arcade tu haha..gile teruja men sampai rasa macam Rambo..dah la berat gak AK-47 tue..
lenguh terus pas men..

redSeptember said...

REd tau, rambo tu jiran je pada HOTD kan? boleh arr len kali kita gaming sama k! hehehe

Lang Legar said...

yup2,the neighbour ni hoho..
bley2 nie gaming same2..
sampai lenguh pn bley hehe..

nadia said...

sy nak asam pedas! tp xnak pedas k :P

btw game apa la yg u main ni. i tgk gbar pon dh takott. ngerii ahhh

redSeptember said...

asam PEDAS tak PEDAS? macam mana tu hawtness?? heheheh

game house of the dead. alah, game je, bukan nyer dia kuar screen pon. you balik kita gi main nak? pastu kita bantai main bowling and karaoke sama.... ok? ;)

nadia said...

wahhh! menarek tu. main bowling? tgk kite senget la. mesti msk longkak punya. haha. tp kite layan saje :P

karaoke kite nyanyi dangdut ekk! haha~

nadia said...

tgn kite senget la*

redSeptember said...

alamak aihh... dangdut i tak layan arr hawtness... heheheh

tangan senget ke tak ke, janji fun! hehehe

nadia said...

xpe. u duk diam2 i nyanyikan utk u :P