Thursday, July 2, 2009

seram sejuk aku dibuatnya.

pagi tadi aku tidur dalam pukul 0500hours, ke pukul berapa ntah, aku tak pasti. yang aku pasti, ada lagi aku mimpi pasal benda2 pelik.

serious, semenjak kebelakangan ni, mimpi2 aku macam trying to tell me something. but orang kata, mimpi tu hanya mainan tidur. tak juga. actually, masa kita bermimpi, otak kita sangat active ketika itu. mostly, mimpi kita adalah residual thoughts that are embedded in our hippocampus, the area in our brain where memories are stored. subconciously, the thoughts are brought to our attention through dreams.

sometimes, dream are just trivial activities that occur randomly during sleep.

anyway, semalam aku mimpi, aku berada dalam sebuah bangunan and i am supposed to go and grab something from the upper floors. masa dalam mimpi tu, waktu adalah senja. bilik yang aku pergi untuk cari barang tu, tak berlampu, so aku cuma boleh mengharap the daylight that shines through the window, which evidently was fading fast.

so, i went to this one room and the thing that i was supposed to take was on the floor, beside a table. i bent down to pickup the item and i heard a voice of a girl talking to me. aku yakin masa tu aku sorang aja dalam bilik tu. bila aku toleh tengok bawah meja, aku nampak seorang budak perempuan sedang duduk di bawah meja tu, memandang ke arah aku. muka dia macam agak evil. aku memang takut sangat masa tu, aku terus lari turun. and masa aku bergegas tu, budak tu senyum sambil berkata:

"i know something that you don't know"

serious, sambil aku type ni, naik bulu roma aku.

7 comments:

apei said...

tak best langsung mimpi.. ingat mimpi jadi jutawan tadi.

Anonymous said...

banyak-banyak la berzikir anak yang mama kasih, ingat Allah mengetahui segalanyer. ingat pada yang satu sentiasa.

djambu puadovich said...

cisss!!! budak pompuan tu tau rahsia djambu kottt~~

(^o^)y

Lang Legar said...

adoi..scary shit mimpi nie huhu..

CHEDEM said...

tgk Ju Onn byk sgt ni

Peeps said...

dayem!!

redSeptember said...

@ apei: ceq lom minum power root lagi la... tak leh nak mimpi jadi jutawan :P

@ mama: will do ma, love~~

@ djambu: hmmm.... apa la agaknya rahsia tu kan???
jeng jeng jeng

@ lang: REd yang mimpi ni lagi la scary rasanya... X_x

@ chedem: takde pun....

@ peeps: yeah, dayemm!!