Monday, July 13, 2009

owh sangat bestest!!

hari start continuous assessment. pagi2 lagi mammy aku dah sent me an SMS. sangat sweet. aku pun dengan senyum terlebih lebar, baca bismillah, mula la menapak ke campus. exam pukul 2. pukul 9pagi aku dah ada kat library. apa jadah?? buang tebiat mungkin.

kat library, aku start baca kat mana aku berhenti semalam. aku tak macam orang lain, suka baca class notes and notes from other people. aku jenis yang terus baca text book. yeah, aku lebih rela spend time baca text book dari baca notes, especially untuk paper2 yang tough macam orhto. the last i did that was masa paeds. aku baca lissauer punya text book tu, berapa kali khatam. Alhamdulillah, aku leh jawap masa finals.

aku tengok kawan2 aku mula baca untuk ortho exam ni dari beberapa hari lepas lagi. aku ada juga rasa tergugat, or maybe rasa bersalah sebab aku blom mula baca lagi. but i parked myself at the table and started. tapi on the day of exam (hari ni) aku blom khatam lagi text book tu, walaupun satu round. aku mula panic at the disco.

aku skip a few topics. aku bajet 2009, dia takkan keluar la. pastu, bila aku dah habis baca, aku buat run thru, seround lagi. last2, tinggal lagi 1 jam, aku dah bosan. aku tak nak baca lagi. lagi aku baca, kang, lagi aku lupa dibuatnya. aku kemas barang aku, aku keluar. pergi computer lab. aku facebooking la pulak. tgk2, nana ada kasi aku good luck note on my wall. awwww.... sangat sweet. lagi la semangat aku terbakar.

lunch pun tak sampai hati. aku minum excel je.

bila dah start exam, aku ada petua. kalau i doubt my answer more than twice, baik aku bantai je jawap. tapi kalau aku yakin, jgn tukar jawapan. and kalau aku rasa tak sedap hati, tukar sekali je. lepas dah answer first part, aku cepat2 angkat tangan, minta second part. soalan essay. dari 8 soalan, kena jawap 6. aku bukan jenis yang baca semua soalan and pilih. aku jenis yang baca satu, jawap. kalau takleh, try yang lain. kala tak cukup, pergi balik kat mana yang aku tak jawap tu, and try.

sekali tgk, satu soalan tu, datang dari topic yang aku bebetul skip. kunfayakun....

nasib la tujuh lagi soalan aku boleh nak attempt. tapi kena jawap enam je kan? so, aku pun lengkapkan la quota aku.

aku rasa macam ok la paper ni. the toughest paper among the 4 postings that we had. aku rasa lega la juga. tapi aku tgk, banyak muka2 yang macam kena bakar je ni lepas exam tu. kesian la pulak. padahal, budak2 ni, bila aku tgk derang belajar, sama macam derang bernafas, sangat tekun. aku pun boleh cuak la tgk derang menelaah.

ntah arr... aku harap aku jawap betul, tu je :P

2 comments:

nadia said...

insyaAllah kamu boleh red! saya tahu kamu pandai~ :)

redSeptember said...

ececececec

merah muka ai you cakap macam ni :P

hehehehe....

thanks