Saturday, October 3, 2009

tuan jabatan keretapi malaysia.....



awat dah truk naa sebis jabatan hang neh? aku dok naik tren express langkawi pada 1-10-2009 yang dah la lambat sejam, pastu sendat macam tin sardine. apa kes?


tengok la. sampai ada yang duduk kat pintu antara gerabak neh. aku pasti yang aku naik keretapi dari sungai petani, malaysia. tapi bila aku tengah cari gerabak aku atas train tu, aku dah terasa macam aku tengah naik tren kat india pulak. dah la sendat, panas, boleh jam lak tu. aku sikit lagi ada hati nak panjat pergi roof gerabak tau.

tuan, kenapa pulak ada ramai yang boleh naik tren tanpa bayar tiket? ok, derang kena denda and bayar rm10 extra if they pay for the tiket on the train. tapi, yang cacat tu, they are occupying spaces that orang lain dah bayar dah!! aku nak ke gerabak aku dah la tak dapat sebab ada jam from gerabak ke gerabak. jadi aku and beberapa penumpang yang sama gerabak ngan aku terpaksa berdiri dalam 30mins sehingga sampai ke bukit mertajam, where we finally got to our coach.



tgk arr... sampai kat gerabak cafe pun ada orang boleh duduk and tido ok. habis orang yang makan kat cafe, nak duduk kat mana? kat dalam tandas ke apa?



ok ok, aku tau ni bukan under kuasa engkau. tapi saje je aku nak letak gambaq ni. seluar-koyak-kat-buntut is the in fashion now? serious pencemaran pandangan. nak aja aku sedekah rm10, soh budak neh pergi beli seluar lain kat bundle. tapi mampu pulak nak beli macam2 kat cafe tren tu. dah benda kat cafe tren tu mahal nak mampus, kualiti zero!!

tuan, ada station master tu, aku dah cakap kat dia yang aku nak tulis surat kat hang. dia punya la risau. dia nak kasi priority kat aku. nak dapatkan tempat aku bebetul. tapi aku kesian pulak tengok ada pakcik tu, tengah dok atas lantai je. so aku cakap kat SM tu, kasi la kat orang lain dulu. lagipun, aku nak melepak kat cafe masa tu.

then SM tu nampak aku lagi, dia nak upgrade aku pergi coach lain. aku senyum jek. aku tau dia nak seolah2 rasuah aku ke apa kan. tapi sorry arr. i took the upgrade, but i am still writing to you. please la tuan, malu arr keadaan train macam ni.

please buat something!!

3 comments:

Mighty Jacksparrow said...

I could have came out with meaningful explanations but I know they won't really matter.

Mohd Nazmi @ ktmrailwayfan.com

CHEDEM said...

Oit jemput dtg rumah Sabtu ni ada open house.Check invitation kat FB.

Anonymous said...

1 Malaysia and 1 KTM >> still Keratapi Tanah "MELAYU" so there mind set still no change!! fikir2 kn lah.
p/s - pale pening mcm dok dlm train..goyang2 hahahahaha.
~ichigo~