Tuesday, October 13, 2009

soalan aku kepada gadis-gadis di luar sana....

manakah akan anda pilih:


lelaki yang memberi anda segalanya tetapi tidak membuat anda bahagia,
atau
lelaki yang tidak memberi anda segalanya tetapi anda bahagia bersamanya?



p/s: ini adalah soalan yang diajukan oleh seorang kawan. she needs advise. tolong yuk!

6 comments:

aLeen aVriL said...

I pilih yang 'tdkmemberi segalanye tp buat i bhagia' sbb ituh ler yg i alami skg..

tp bhagia jer i..huhuhu..

anda bagaimana??
eh aku lak yg menanya...
huhuu

amerbourdon said...

ermm...nak jawab jugak walaupon me nih laki..huahua..if me nih seorang gal..me nak pilih tidak memberi segalanya tapi bahagia...coz for me..bile kite bahagia..segala kekurangan tadi akan menjadi a great memory bile same2 berusaha memperbaiki kekurangan tuh..dan sesungguhnya..kekurangan itulah yang membuat seseorang itu menjadi sungguh perfect antara satu sama lain kerana kita sendiri pon belum tentu dapat memberi segalanya kepada pasangan kite..begitu juga si dia..dalam bercinta..belajarlah menerima seseorang seadanya..so..try to make it a perfect relationship..atleast..we try n epi wif our partner..and for me..i will be sooo hepi..if i can make her soooooooo hepi too..her smile is a great thing for me :-)

redSeptember said...

@ aleen: i couldn't agree more with you ;)

@ amer: tu la pasal kan. i mean, harta benda boleh cari. but kebahagiaan tu kalau dah jumpa, takkan nak lepaskan macam tu because it is not easy to find unless material things make you happy kan? but then again, we are living in a material world. still.....

nadia said...

klo nak jwb lain bole tak?! i nak memberi segalanya dan bahagia sebabnya klo xmemberi segalanya mcm mane nak bahagia?! hehe :P

ada je org yg suka dpt brg sebab sesetgh org dgn adanya barang pon dh bole buat dia jd bahagia :)

sebab secara logiknya klo kita bg brg kat org tuh pon mesti la kita ingat @ syg dia kan. xkan la kite nak main bg je brg kat org yg xde kepentingan kat kite. nanti buat bazir duit je. btol x?! ;)

adra adlina said...

saya pilih yg kedua...

sebab bahagia tu penting..dan itu yang kita mahu dalam hidup.

CHEDEM said...

Gua pernah jumper org yang menerima segalanya termasuklah bmw,rumah,botox tapi maybe dia lupa apa akan jadik bila segalanya tu hilang sekelip mata.*Mcm menjual diri lak kan*