Friday, October 9, 2009

pesanan mak aku kepada jejaka-jejaka di luar sana


2 hari yang lepas ketika aku sibuk "skype"ing sama mak aku yang berada jauh nun di obersi......

ntah macam mana perbualan kami bertumpu ke arah masa depan (subjek lemah untuk aku huhuhhu). dia membuat pesanan begini kepada jejaka-jejaka yang menyimpan rasa minat pada anak perempuan sulungnya ini....

"kalau nak merisik, over the phone pun boleh. mama don't mind. i am far kan. tapi kalau nak meminang, they have to come here (obersi)."

adoiyayy.... penat tu pihak laki nak kumpul duit untuk hantar rombongan meminang ke obersi. kalau nak ke sana boleh sampai takat naik train KTM takpe juga. ni.... at least kena naik connecting flight AirAsia untuk save sket.

lagi mak aku pesan: "nak meminang tu ada duit ke tak? iye la, mama dah penat besarkan anak mama, dah cantik, dan berpelajaran. takkan la mama nak main kasi anak mama macam2 tu je kan"

erkkk..... no comment....

hari tu pergi rumah roz, mak dia pulak pesan: "when you look at a man, first look at his shoes, then his belt, then see how thick is his wallet. look at his heart and lastly look at his face"


ok, ada sesiapa ada beran?

9 comments:

apei said...

ah ini semua palsapah materialistik. cinta itu buta beb.. BUTAAAAA!

djambu puadovich said...

setuju dgn apei :D

redSeptember said...

tak beran mau bising lak korang neh huhhu.....

bukan materialistik la cik abang oiii.... tapi this is what we call security kan kan kan?

nadia said...

betul tuh red i sokong! tapi kadang2 kena pikir gak. kesian kot kat laki if nak beriya sgt. klo ikotkan hati mmg suma nak glam tp tgk kemampuan la jugak. bukan apa kang kita gak yg tak kahwin. tak mau i dgelar andartuuuu

redSeptember said...

tapi mmg betul juga.... cinta itu sangat lah buta....

Embun Ayu said...

jejaka di dlm gbr tuh sudah single! hehe lari topic sekejaps

redSeptember said...

really??? whoa!!! i hope he reads this n3.....hihihihi.....

btw,super lari dari topic, his looalike is not as single as him. you know what i mean.... (~_^)

djambu puadovich said...
This comment has been removed by the author.
djambu puadovich said...

woah! sape pulak lookalike fahrin tu?

*blush2*

ahahaha!