Saturday, December 26, 2009

by far, the bestest LCK (that's lai chi kang, for you non-foodies) ever!


sila tahan kadar lelehan air liur anda. takut nanti QWERTY keyboard anda rosak ditenggelami air liur.

aku tak pernah melepak kat kawasan tu. so tadi aku terasa nak melepak, sebab dah sangap tahap ketua kampung. jadi aku pun pergi la. tekak pulak memang terasa nak minum LCK. aku kalau order LCK, aku minta yang sejuk and kurang manis. yes, they do have option kurang manis kerana sekarang orang kan mengamalkan cara pemakanan 5M:
-kurang manis
-kurang minyak
-kurang masin
-makan banyak sayur dan buahan
-minum air secukupnya

as aku pernah mention before, i am a habitual eater. so, sekarang ni aku tengah musim minum LCK, bersempena dengan musim kemarau kat bahagian utara ini yang boleh menyebabkan pencairan otak kalau silap besar duduk bawah matahari lama sangat (tu pun salah satu sebab kenapa aku tak panjat bumbung hari ni. sila rujuk entry "niat tak kesampaian"). so, aku berusaha mencari LCK yang paling best.

mula2 aku ingat LCK Gerai Sungai Dua kat Jam Besar tu yang paling best. memang puas la minum LCK tu. and then aku jumpa LCK yang sama banyak dengan LCK Sungai Dua, tapi harga dia rm1.50 je, rasa dia lebih kurang sama dengan LCK Sungai Dua. aku pun teruja la. tapi masalahnya, LCK rm1.50 tu, sangatlah jauh untuk dinikmati. sekali aku jumpa LCK yang ni daa... aku nak namakan dia, LCK Taman Jubilee. yang paling best, pagi2 pun dia dah start jual LCK. sangat rare ok.

and harga dia? rm2.50 sahaja!! oh-em-jii!! hanya 30sen lebih dari LCK Sungai Dua. tapi dia punya "treasures" dalam LCK Taman Jubilee ni, tak boleh ditandingi. ada buah tembikai, ada buah betik, ada sagu, ada jelly, ada kembang semangkuk... segala la ada dalam LCK Taman Jubilee. duit emas je takde dalam tu huhuhuh....

so, pada siapa yang nak pergi rasa LCK ni, jom, i'll bring you there.

p/s: minum LCK ni, boleh kenyang sampai petang tu.... and aku tak makan kacang dia. me no likey....

3 comments:

Anonymous said...

Do you find me hot ?

You can see me here

[url=http://sexscreener.org/p/random/1992]My Profile[/url]

embun gurl said...

gile best LCK ini! mahuuuuuu!

n u r i t u c a h a y a said...

wooo...mjur i blh thn air liur.... :)