Thursday, August 13, 2009

boleh pakai ke concept ni?

perbualan antara 2 orang yang berlainan agama. salah satu dari mereka adalah muslim.

Mus: "i nak tanya, in your religion kan, are you allowed to drink alcohol?"

nonM: "nope"

Mus: "but you still drink?"

nonM: "yeah, sometimes"

Mus: "how come?"

nonM: "in religion, we can't talk bad about others also right? because it is sinful. but we still do. so what is the difference if i drink alcohol"

Mus: "owh, if you think of it that way...."


nota: ada agama lain juga yang sebenarnya mengharamkan meminum arak, selain dari agama Islam
nota: kalau macam tu, membunuh, merompak, berzina pun boleh la dilakukan kott since "it doesn't make a difference"?

apa punya concept ni?

6 comments:

nadia said...

i rasa mcm nak pukul je org tuh! haha :P

apei said...

kan nabi dah kata apa-apa pun balik kepada 2 perkara iaitu hadith dan quran.

redSeptember said...

@ hawtness: amboi... ganasnyer

@ apei: tu agama kita pei, agama depa?

XoXo said...

Uhhh dunia makin moden, when people starts to think outside d box... everything gets more n more scarier... :S

XoXo said...

Uhhh dunia makin moden, when people starts to think outside d box... everything gets more n more scarier... :S

Anonymous said...

alcohol = bunuh, rompak, etc

solid sungguh logik kau, macam orang BN