Thursday, November 19, 2009

inilah sebabnya

petang kelmarin mama aku call dari Wien. lama aku tak borak ngan dia, dengar suara dia. gila rindu. ngan adik2 aku pun sama. dah lama tak chat ngan derang pun. tapi yang penting, i am in their hearts and they are very well in mine....

sorry, ter-emo kejap.

anyway, obviously mama aku tahu pasal what had happened to me 2 nights ago. my horrifying encounter with that invinsible thing that wanted to control my body. time and again mama dah nasihatkan aku supaya buat itu, buat ini, supaya benda2 macam ni tak ikut kita or insya'Allah takkan kacau kita. tapi aku ni biasalah, masuk telinga kiri kuar jadi kentut. memang aku dengar je, but buatnya tidak.

and mama knows me way too well. dia tahu sangat aku ni yang jenis kalau balik dari mana2, and aku terlalu penat/malas, aku akan terus tidur atau baring atas katil dengan baju yang aku keluar tu tadi. kadang2 balik dari camping pun aku boleh terus panjat katil and tido, tak kisah nak salin baju ke apa. maklum lah, penat. kerja kat hospital ni lagi la. macam2 "benda" halus ni yang ada kan. bila balik waktu tengah hari, dengan baju kurung aku, dengan tak buka tudung aku, dengan tag aku, kadang2 dengan sthetoscope aku pun, terus aku baring and nap kejap. lepas tu, terus bangun and pergi campus untuk afternoon session. senang. takyah nak kalut2 nak salin2 baju, kan?

tapi akibatnya, maybe ada la benda yang mengikut. tu yang aku kena "attack" malam tu.

so, hari ni, aku ikut nasihat mama. aku balik tgh hari tu, aku buka kurung aku, aku berkemban sambil tunggu waktu nak pergi campus. aku internet kejap, minum kopi, facebook, biasalah.... sedar tak sedar, dah hampir masa untuk pergi campus. aku pun cepat2 amik kurung aku and bersiap. aku kuar rumah, berjalan ke campus.

lepas ni, serious aku tak nak salin baju kalau ada afternoon session.

p/s: apa kes kalau dah sampai kat depan pintu medical building baru aku sedar yang baju kurung aku terbalik?!?!?!?

6 comments:

Anonymous said...

hahaha..ReD..ReD tekalih pn tekalih lah..janji buleh kalih balik = )

~ichigo~

hasni said...

haha
macm mn blh jd mcm tu red?
kalut sngt la tu

djambu puadovich said...

milan fashion show ke tu?

apei said...

kau nak kena lempang ke pakai baju terbalik pun tak perasan!

Peeps said...

lawa gak t shirt tu!

redSeptember said...

@ anonymous: mana ada betulkan balik. malas nak pergi toilet nak betulkan, REd dok aja kat klass ngan baju terbalik tu. siap buat presentation lagi. rawk ke tak rawk? hehehe

@ hasni: kalut tu mmg la sangat tepat sekali. :P

@ djambu: ntah fashion mana tah gaya tu. macam biol pun iye juga.

@ apei: mana nak perasan pei. aku sibuk kejaq masa!!

@ peeps: baju warhol ceq mana neh? huhuhuh